Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:21 | 24/06/2015

Για εγκληματική οργάνωση διεθνικού χαρακτήρα, που δραστηριοποιείται στην προμήθεια από το εξωτερικό, μεταφορά και εισαγωγή στη χώρα σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών, κάνει λόγο σε επίσημη ανακοίνωσή του το Αρχηγείο της Ελληνικής Υπόθεσης για το κύκλωμα που εξαρθρώθηκε σε Αττική και Πελοπόννησο από τη Δίωξη Ναρκωτικών Αθήνας.
Μάλιστα, αναφέρεται ότι η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση οργάνωνε και χρηματοδοτούσε φυτείες φυσικής και υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης, κατατάσσοντας εκεί και τις δύο χασισοφυτείες και το φυντάνι που βρέθηκαν στην περιοχή της Κορώνης με 287 φυτά και ξεριζώθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.


Αττική και Πελοπόννησο
Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, έπειτα από πολύμηνες έρευνες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διεθνικού χαρακτήρα, που δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια από το εξωτερικό και στη συνέχεια μεταφορά, με φορτηγά αυτοκίνητα διεθνών μεταφορών, και εισαγωγή στη χώρα μας σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών, τις οποίες διακινούσαν στην εσωτερική αγορά.
Στο πλαίσιο της πιστοποίησης της εγκληματικής δράσης της οργάνωσης εντοπίσθηκε και εξαρθρώθηκε και δεύτερη εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιείται στη διακίνηση ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.
Ύστερα από πολυήμερη επιτήρηση της δράσης του εγκληματικού κυκλώματος, την Κυριακή 21 Ιουνίου οργανώθηκαν παράλληλες επιχειρήσεις, σε συνεργασία κατά περίπτωση με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, τη Δ.Α. Πειραιά και τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της ΕΛ.ΑΣ. και της Ελληνικής Ακτοφυλακής, στις περιοχές της Κορώνης Μεσσηνίας, της Τροιζηνίας, της Ηγουμενίτσας, καθώς και σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Βουλιαγμένη, Γλυφάδα, Σαρωνίδα, Άλιμος, Π. Φάληρο, Καλλιθέα, Αγία Βαρβάρα), κατά τη διάρκεια των οποίων συνελήφθησαν 12 μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά. Πρόκειται για 10 ημεδαπούς ηλικίας 38 έως 57 ετών και για 2 Αλβανούς, ηλικίας 33 και 37 ετών.
Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ως αρχηγός κατηγορείται ο γιος γνωστού ιδιοκτήτη οινοποιίας, ο οποίος διατηρούσε νυχτερινό κατάστημα στα νότια προάστια, αλλά ήταν και προμηθευτής κυλικείων.


Φορτηγό στην Ηγουμενίτσα
Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, διασταύρωση στοιχείων, εξακριβώσεις χώρων και ατόμων και δημιουργία προφίλ των εμπλεκομένων (profiling), πιστοποίησε την εγκληματική δράση των μελών της διεθνικής οργάνωσης, καθώς και τη μεθοδολογία δράσης τους (modus operandi), η οποία συνίστατο στην προμήθεια από το εξωτερικό και στη συνέχεια μεταφορά, με φορτηγά αυτοκίνητα διεθνών μεταφορών, και εισαγωγή στη χώρα σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών, τις οποίες διακινούσαν στην εσωτερική αγορά, καθώς και την οργάνωση και χρηματοδότηση φυτειών φυσικής και υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης.
Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων εντοπίσθηκε φορτηγό αυτοκίνητο διεθνών μεταφορών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης που είχαν παραληφθεί στο Βέλγιο και την Ολλανδία με σκοπό την παράδοσή τους στα μέλη της οργάνωσης στην Ελλάδα.


Μεσσηνία
Επίσης, εντοπίσθηκαν σε ορεινή περιοχή της Τροιζηνίας και σε αγροτική περιοχή της Μεσσηνίας δύο φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης με πλήρη εξοπλισμό για την καλλιέργειά τους. Συγκεκριμένα, στην Κορώνη, σε δύο άτομα που συνελήφθησαν οι αστυνομικοί βρήκαν ένα κινητό τηλέφωνο στον έναν και ένα σκοπευτικό όπλο και δύο κυνηγετικά στον άλλον. Από την έρευνα κατέληξαν και σε χασισοφυτεία, όπου καλλιεργούσαν 134 φυτά.
Συνελήφθη και τρίτο άτομο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε χασίς 700 γραμμαρίων, ένα φυντάνι με 85 δενδρύλλια στο σπίτι του, ενώ σε αμπελώνα βρήκαν μια χασισοφυτεία με 68 δενδρύλλια. Και οι Μεσσήνιοι συλληφθέντες έχουν οδηγηθεί στην Αθήνα, ενώ θεωρούνται από την Αστυνομία ως περιφερειακά μέλη της οργάνωσης.


Πλούσια ευρήματα
Συνολικά από τις έρευνες σε χώρους, οικίες και οχήματα που χρησιμοποιούσαν οι 12 συλληφθέντες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
-Φυτείες κάνναβης με 1.448 δενδρύλλια
-Κοκαΐνη βάρους 2.373 γραμμ.
-Χασίς βάρους 60.967 γραμμ.
-Χασίς υδροπονικής καλλιέργειας βάρους 11.330 γραμμ.
-Πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίων-φυτωρίων καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης εσωτερικών και εξωτερικών χώρων
-Το ποσό των 53.170 ευρώ
-2 πιστόλια
-2 κυνηγετικά όπλα
-404 φυσίγγια
-5 αυτοκίνητα
-2 ηλεκτρονικές ζυγαριές.
Τα προσδοκώμενα κέρδη από την παράνομη δραστηριότητα των 2 εγκληματικών οργανώσεων ανέρχονται στα 4.700.000 ευρώ, σύμφωνα με την Αστυνομία.
Β.Β

http://www.tharrosnews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis