Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:14 | 05/04/2017

Η Ομοσπονδία μας, η ΠΟΑΣΥ, μέσω του θεσμικού της ρόλου, ως το Ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο των Αστυνομικών, θα συνεχίσει τις προτάσεις της για όλες τις κατηγορίες του χαμηλόβαθμου και σκληρά δοκιμαζόμενου αστυνομικού προσωπικού, που δεν αναδείχθηκαν, δυστυχώς, τα τελευταία έτη.

Η παράπανω παράγραφος πιστεύω τα λέει όλα και έχει πολύ σημαντική σημασία για όλους τους Αστυνομικούς καθώς και για τη λειτουργίας γενικότερατου Οργανισμού της Ελληνικής Αστυνομίας. Η ΠΟΑΣΥ θα προσπαθήσει να τροποποιηθεί κατά μεγάλο μέρος αλλά και να διαμορφωθεί, στην πραγματικότητα, ένα νέο συνολικά Βαθμολογίο για ολες τις κατηγορίες Αστυνομικού προσωπικού, κατ' επέκταση των διατάξεων του ν. 3686/2008, με έμφαση στις αδικίες που αποδεδειγμένα υπάρχουν και δημιουργούν πολλά υπηρεσιακά, αλλά περαιτέρω και οικονομικά προβλήματα στους σκληρά εργαζόμενους Αστυνομικούς.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στους χαμηλόβαθμους συναδέλφους μας, όπως για τους απόφοιτους της Ανώτερης Σχολής Αστυφύλακων, καθώς και του ΤΕΜΑ, για τους Ανθυπαστυνόμους έπειτα και από τις δικαστικές αποφάσεις, για τους καταταγέντες μέχρι το 1995, για τους πρώην ΕΦ και ΣΦ, ετσι ώστε να αντισταθμιστούν και οι υποδεέστερες και οι άδικες μισθολογικές ωριμάνσεις-προαγωγές που ισχύουν, αλλά και οι μειώσεις λόγω που των Μνημονιακων πολιτικών που εχουμε υποστεί όλοι μας, ταυτόχρονα βέβαια με ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό νέο καθηκοντολόγιο (π.δ. 141/1991), προκειμένου να ξεφύγει το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και από τη στρατιωκοποίηση και από παλιές ξςπερασμενες νοοτροπίες της Χωροφυλακής που οδηγούν και σε φαινόμενα γραφειοκρατίας.

Αγωνιζομαστε και για μία καλύτερη Ελληνική Αστυνομία με αναβαθμισμένο ρόλο και καθήκοντα στην Κοινωνία τα οποία θα επέλθουν μόνο εάν επιλυθούν τα προβλήματα και οι αδικίες του προσωπικού της, το οποίο αγωνίζεται καθημερινά υπό αντίξοες συνθήκες για την ασφάλεια όλων των πολιτών.

Οι ανωτέρω προτάσεις θα προωθήθουν μέσω της αρμόδιας Επιτροπής Βαθμολογίου της ΠΟΑΣΥ και ως ΕΚΑ Θεσσαλονίκης όπου συμμετέχουν οι εκλεγμένοι συνάδελφοι ΜΑΧΑΊΡΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ και ΒΑΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ως Μέλη της ανώτερω Επιτροπής για την υλοποίηση γενικότερα του Βαθμολογίου.

Φωτογραφία του χρήστη Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης.

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ 
Ειδικός Γραμματέας ΠΟΑΣΥ 
Επικεφαλής Επιτροπής Χρόνου Εργασίας ΠΟΑΣΥ 
Μέλος ΕΚΑ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis