Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:42 | 02/03/2015

Για τις 23 Μαρτίου διέκοψε η δίκη των 14 κατηγορουμένων για την υπόθεση του Βατοπεδίου.

Το δικαστήριο προχώρησε σε διακοπή της διαδικασίας, προκειμένου να οριστεί άλλη δικαστική αίθουσα, ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει τα πρόσωπα που κάθονται στο εδώλιο.

Το τριμελές εφετείο κακουργημάτων ήταν κατάμεστο από μοναχούς και παπάδες, οι οποίοι ζητούσαν την ευχή του γέροντα Εφραίμ, ενώ εξέφρασαν και την υποστήριξη τους στα δίκαι, όπως υποστηρίζουν, αιτήματά τους.

Σύμφωνα με το ελληνικό δημόσιο οι ανταλλαγές της λίμνης Βιστονίδας και των παραλίμνιων εκτάσεων με οικόπεδα φιλέτα προκάλεσαν ζημιά τουλάχιστον 1,8 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που διεκδικεί το ελληνικό δημόσιο ως ηθική βλάβη.

Το ελληνικό δημόσιο δεν αμφισβητεί τα χρυσόβουλα, υποστηρίζει όμως ότι τα συγκεκριμένα χρυσόβουλα δεν προσδιορίζουν τις εκτάσεις πάνω στις οποίες η Μονή υποστηρίζει ότι έχει την κυριότητα. Ως εκ τούτο θεωρεί ότι δεν αποτελούν νόμιμους τίτλους κτίσης.
Από την άλλη πλευρά Εφραίμ και Αρσένιος εμμένουν στη θέση τους ότι τα χρυσόβουλα του 1080 αποτελούν τίτλους κτίσης, τους οποίους κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει και υποστηρίζουν πως όλες οι ενέργειες τους ήταν νόμιμες.
Παρόντες στο δικαστήριο σήμερα αρχιμανδρίτες επίσκοποι και εκπρόσωποι του Πατριαρχείου, ενώ μάρτυρας υπεράσπισης έχει κληθεί και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.    



Πηγή: iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis