Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:44 | 21/03/2015

Η συνεχιζόμενη έρευνα αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, μετά από τον εντοπισμό (37) αλλοδαπών την 29-05-2014 στην Ειδομένη Κιλκίς, (σχετ. το από 31-05-2014 Δ.Τ. Γ.Α.Δ.Π.ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ) οι οποίοι επιχείρησαν να εξέλθουν από την ελληνική επικράτεια σε έδαφος τρίτης χώρας χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις, οδήγησε στην ταυτοποίηση των μελών και τη συνακόλουθη εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία θα διευκόλυνε την παράνομη έξοδό τους.

Ειδικότερα, ταυτοποιήθηκαν ως μέλη της οργάνωσης πέντε αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν και ένας υπήκοος Αφγανιστάν, ηλικίας 23 έως 38 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για «Ένταξη, συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης» και «Διευκόλυνση εξόδου λαθρομεταναστών από το εσωτερικό της χώρας, εκ κερδοσκοπίας ή κατ’ επάγγελμα τελούμενη από δύο ή περισσότερους, από κοινού».

Από τη διενεργηθείσα αστυνομική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω συγκρότησαν διεθνική εγκληματική οργάνωση με ιεραρχική δομή, διακριτούς ρόλους και συστηματική δράση με σκοπό το παράνομο όφελος από την παράνομη διακίνηση μεταναστών προς το εξωτερικό της χώρας.

Συγκεκριμένα, μέλη της οργάνωσης, μεταφέρανε μετανάστες από μεγάλα αστικά κέντρα, σε σημεία πλησίον παραμεθόριων περιοχών, όπου αφού τους επιβίβαζαν λαθραία σε βαγόνια διερχόμενων αμαξοστοιχιών, επιχειρούσαν την παράνομη μεταφορά τους στο εξωτερικό.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis