Διευκρίνιση για τους νεοπροαχθέντες Αρχιφύλακες της Ελληνικής Αστυνομίας

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ
Διευκρίνιση για τους νεοπροαχθέντες Αρχιφύλακες της Ελληνικής Αστυνομίας

Σε σχετικό θέμα στο forum του Policenet.gr , διατυπώθηκε από αστυνομικό, η εξήςερώτηση:

"Οι επιτυχόντες (προαχθέντες) των φετινών εξετάσεων αρχιφυλάκων οι οποίοι δε θα κάνουν αίτηση τοποθέτησης για άλλο νομό και παραμείνουν ως νεοπροαχθέντες στον νομό που ήδη υπηρετούν, χάνουν τα μόριά τους ή τα διατηρούν κανονικά; Αναφέρομαι σε αυτούς που ΔΕΝ υπηρετούν στον τόπο συμφερόντων τους. Ευχαριστώ και καλές γιορτές."

Το Policenet.gr επικοινώνησε για το εν λόγω ζήτημα με τον κ. Θεόφιλο Παπαδάκη (Αντιπρόεδρο ΔΣ Π.Ο.ΑΣ.Υ.), ο οποίος μας διευκρίνισε ότι  σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 100/03 ο Αστυνομικος χάνει τα μόρια απόστασης (και μόνο) όταν μετατεθεί σε Υπηρεσίες που εδρεύει στον τόπο συμφερόντων του.

Τα υπόλοιπα βέβαια μόρια (ετών υπηρεσίας, οικογενειακής κατάστασης, τέκνων, δυσμενής υπηρεσίας, παραμεθορίου υπηρεσίας -συγκεκριμενων Διευθύνσεων Αστυνομίας κλπ) τα διατηρεί πάντοτε.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πυροβόλησαν κάμερα της ΕΛ.ΑΣ.


Έτσι οι νεοπροαχθέντες Αρχιφύλακες βάσει του άρθρου 15 του π.δ. 100/03 οπως τροποποιήθηκε με π.δ. 75/16 κατόπιν εξετάσεων, που παραμένουν σε περιοχές μετάθεσης (ΓΑΔΑ ή ΓΑΔΘ ή Διευθύνσεις Αστυνομίας Νομών της χώρας μας) όπου και υπηρετούν τώρα ως αμετάθετο, εφόσον δεν αποτελεί αυτή η Διεύθυνση Αστυνομίας Νομού τον τόπο συμφερόντων τους, τότε ΔΕΝ χάνουν τα μόριά τους (μορια απόστασης βέβαια).

Εξάλλου και εφόσον παραμένουν στην ίδια περιοχή μετάθεσης (Διεύθυνση Αστυνομιας Νομού), τότε αξίζει να σημειωθεί ότι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μετάθεσης για τον τόπο συμφέροντων τους ή και για αλλη περιοχή μετάθεσης, το αμέσως επόμενο έτος (Α' 20ημερο Φεβρουαρίου) μετά την παραμονή τους ως Αρχιφύλακες - ως βαθμοφόροι δηλαδή, εφόσον συνολικά έχουν 3 έτη υπηρεσίας συνολικά στον ίδιο Νομό, με το χρόνο υπηρεσίας τους ως Αστυφύλακες ή Υπαρχιφύλακες και με το 1 έτος ως Αρχιφύλακες με εξετάσεις.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Εκρηξη στο Κολωνάκι: Νέους τρομοκράτες που πειραματίζονται «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ.