Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:14 | 27/12/2018

Σε σχετικό θέμα στο forum του Policenet.gr , διατυπώθηκε από αστυνομικό, η εξήςερώτηση:

"Οι επιτυχόντες (προαχθέντες) των φετινών εξετάσεων αρχιφυλάκων οι οποίοι δε θα κάνουν αίτηση τοποθέτησης για άλλο νομό και παραμείνουν ως νεοπροαχθέντες στον νομό που ήδη υπηρετούν, χάνουν τα μόριά τους ή τα διατηρούν κανονικά; Αναφέρομαι σε αυτούς που ΔΕΝ υπηρετούν στον τόπο συμφερόντων τους. Ευχαριστώ και καλές γιορτές."

[custom:google-ads]

Το Policenet.gr επικοινώνησε για το εν λόγω ζήτημα με τον κ. Θεόφιλο Παπαδάκη (Αντιπρόεδρο ΔΣ Π.Ο.ΑΣ.Υ.), ο οποίος μας διευκρίνισε ότι  σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 100/03 ο Αστυνομικος χάνει τα μόρια απόστασης (και μόνο) όταν μετατεθεί σε Υπηρεσίες που εδρεύει στον τόπο συμφερόντων του.

Τα υπόλοιπα βέβαια μόρια (ετών υπηρεσίας, οικογενειακής κατάστασης, τέκνων, δυσμενής υπηρεσίας, παραμεθορίου υπηρεσίας -συγκεκριμενων Διευθύνσεων Αστυνομίας κλπ) τα διατηρεί πάντοτε.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πυροβόλησαν κάμερα της ΕΛ.ΑΣ.


Έτσι οι νεοπροαχθέντες Αρχιφύλακες βάσει του άρθρου 15 του π.δ. 100/03 οπως τροποποιήθηκε με π.δ. 75/16 κατόπιν εξετάσεων, που παραμένουν σε περιοχές μετάθεσης (ΓΑΔΑ ή ΓΑΔΘ ή Διευθύνσεις Αστυνομίας Νομών της χώρας μας) όπου και υπηρετούν τώρα ως αμετάθετο, εφόσον δεν αποτελεί αυτή η Διεύθυνση Αστυνομίας Νομού τον τόπο συμφερόντων τους, τότε ΔΕΝ χάνουν τα μόριά τους (μορια απόστασης βέβαια).

[custom:google-ads]

Εξάλλου και εφόσον παραμένουν στην ίδια περιοχή μετάθεσης (Διεύθυνση Αστυνομιας Νομού), τότε αξίζει να σημειωθεί ότι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μετάθεσης για τον τόπο συμφέροντων τους ή και για αλλη περιοχή μετάθεσης, το αμέσως επόμενο έτος (Α' 20ημερο Φεβρουαρίου) μετά την παραμονή τους ως Αρχιφύλακες - ως βαθμοφόροι δηλαδή, εφόσον συνολικά έχουν 3 έτη υπηρεσίας συνολικά στον ίδιο Νομό, με το χρόνο υπηρεσίας τους ως Αστυφύλακες ή Υπαρχιφύλακες και με το 1 έτος ως Αρχιφύλακες με εξετάσεις.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Εκρηξη στο Κολωνάκι: Νέους τρομοκράτες που πειραματίζονται «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ.


Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis