Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:25 | 23/12/2017

Σας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκαν και βρίσκονται προς διάθεση των ενδιαφερομένων τα έντυπα μισθοδοσίας μηνός Ιανουαρίου 2018 τα οποία είναι σύμφωνα με το νέο μισθολόγιο όπως αυτό ρυθμίστηκε με τον Ν. 4472/17.

Για την καλύτερη κατανόηση των διαφορών (θετικών ή αρνητικών) που προκύπτουν από αυτό η αρμόδια Διεύθυνση Οικονομικής Διαχείρισης εξέδωσε και συμπληρωματική κατάσταση με τις αναδρομικές αποδοχές που λαμβάναμε για 3 χρόνια από την δικαίωση κατά 50% των αποφάσεων του ΣτΕ οι οποίες έληξαν την 31-12-2017.

Για την πληρέστερη εικόνα των νέων αποδοχών θα πρέπει να συγκριθούν οι αποδοχές από την μισθοδοσία μηνός Δεκεμβρίου 2017 με τα ποσά της μισθοδοσίας μηνός Ιανουαρίου 2018 προσθέτοντας σε αυτά το παραπάνω ποσό που αφορούσε στις αναδρομικές αποδοχές.

Επιπρόσθετα το ποσό που αναφέρεται ως προσωπική διαφορά είναι η αρνητική διαφορά που προκύπτει στο νέο από το παλιό μισθολόγιο συνεχίζεται και θα καλύπτεται από επόμενες αυξήσεις που θα προκύψουν με οποιονδήποτε τρόπο.

Για δε τα ποσά που αναφέρονται ως διαφορά αύξησης βασικού μισθού Ν. 4472/17 αποτελούν την δεύτερη εκ των τεσσάρων δόσεων αύξησης των ποσών που αναφέρονται στην συγκεκριμένη κατηγορία.

Αναδρομικές αποδοχές που αφορούν την πρώτη δόση της διαφοράς αύξησης βασικού μισθού και το παραμεθόριο επίδομα θα καταβληθούν για το έτος 2017 με την μισθοδοσία μηνός Φεβρουαρίου 2018.

Επίσης με τον μισθό του Φεβρουαρίου 2018 θα γίνουν και οι κρατήσεις των ασφαλιστικών εισφορών.

Θέμα: «Επιδόματα αναπηρίας και κινδύνου Ε.Δ. & Σ.Α.»

Με τροπολογία η οποία ψηφίσθηκε στο σ/ν του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης με τίτλο «Αδειοδότηση διαστημικών δραστηριοτήτων – Καταχώρηση στο Εθνικό Μητρώο Διαστημικών Αντικειμένων – Ίδρυση Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού και άλλες διατάξεις», δόθηκε παράταση μέχρι 30-03-2018 στις αποκλειστικές προθεσμίες που έληγαν στις 31-12-2017 για τον καθορισμό του ύψους, των όρων και τις προϋποθέσεις καταβολής των επιδομάτων αναπηρίας και κινδύνου των Ε.Δ. & Σ.Α. καθώς και για τον καθορισμό αποζημιώσεων εκπαιδευτικού προσωπικού των στρατιωτικών σχολών και των κέντρων εκπαίδευσης των Ε.Δ. & Σ.Α.

Θέμα: «Ρύθμιση θεμάτων Μετοχικών Ταμείων»

Σας ενημερώνουμε ότι στο σ/ν με τίτλο «Μέτρα θεραπείας ατόμων που απαλλάσσονται από την ποινή λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής και άλλες διατάξεις» του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το οποίο ψηφίσθηκε στην Βουλή χθες Πέμπτη 21-12-2017 πέρασε τροπολογία που αφορά «Ρυθμίσεις για την καταβολή του εφάπαξ βοηθήματος από τους Ειδικούς Λογαριασμούς Αλληλοβοηθείας των Μετοχικών Ταμείων Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας».

Με την ρύθμιση αυτή προσδιορίζεται ο τρόπος του υπολογισμού του εφάπαξ βοηθήματος που χορηγείται στους μετόχους των Ταμείων.

Ανάλογη ρύθμιση αναμένουμε και για το Ταμείο Αρωγής Λιμενικού Σώματος προκειμένου να μπει τέλος στην αβεβαιότητα και στην αναίτια καθυστέρηση της χορήγησης των εφάπαξ βοηθημάτων.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis