Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:09 | 22/02/2017

Η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. με έγγραφό της προς τις Ενώσεις διευκρινίζει και απαντά σε πλήθος ερωτημάτων σχετικά με το εαν οι προερχόμενοι απο συνοριακούς φύλακες μπορούν να κάνουν αίτηση στο ΤΠΔΥ για την διαγραφή τους. Έχουν υποβληθεί απο ΟΛΟΥΣ αιτήματα υπαγωγής ή εξαιρέσεως στις τάξεις των συνοριακών φυλάκων απο το 2007.

Μετά από πλήθος ερωτημάτων συναδέλφων κυρίως προερχομένων συνοριακών φυλάκων, σχετικά με τη δυνατότητα αιτήματος για διαγραφή από το Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π.  (πρώην ΤΠΔΥ) και τα οποία ερωτήματα προκλήθηκαν τους τελευταίους μήνες αρχικώς από δημοσιεύματα και αναρτήσεις, οφείλουμε να κοινοποιήσουμε επισημάνσεις σχετικά με το θέμα που θα βοηθήσουν και θα διαλευκάνουν αμφιβολίες και προβληματισμούς απέναντι στους συναδέλφους.

    Με γνώμονα την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των συναδέλφων και μόνο, ώστε να απαντηθούν ερωτήματα και να λυθούν ( επιτέλους ) απορίες που προκλήθηκαν αδίκως, σας επισημαίνουμε ρητώς και κατηγορηματικώς τα εξής :


  • Με τον Ν.3518/2006 ( Α’ -272/21.12.20106 ) και συγκεκριμένα με το άρθρο 57 όπου ρυθμίζονται θέματα του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων αλλά και ειδικότερα με την παρ. 7 αναφέρεται ρητώς  πως για τους Συνοριακούς Φύλακες και Ειδικούς Φρουρούς υποβάλλεται αίτηση στο Τ.Π.Δ.Υ. και στην ΕΛ.ΑΣ. εντός δύο ετών από την δημοσίευση του ανωτέρου νόμου για την προαιρετική υπαγωγή του ενδιαφερομένου στο εν λόγω Ταμείο. Επίσης διευκρινίζεται πως όσοι από  τους σ/φ και ε/φ έχουν υπαχθεί από την έναρξη του Ν.3181/2003 έως και την έναρξη της ισχύος του Ν.3518/2006  στο Ταμείο, μπορούν να ζητήσουν την εξαίρεσή τους από την ασφάλιση του ταμείου εντός τριών μηνών από την δημοσίευση του Ν.2518/2006 και να τους επιστραφούν στην περίπτωση αυτή από το Ταμείο οι καταβληθέντες εισφορές ατόκως.

    Με την ανωτέρω διάταξη, το 2007 η Διεύθυνση Διαχείρισης Χρηματικού με διαταγή της  και σύμφωνα με τους χρονικούς περιορισμούς που έθετε ο ανωτέρω νόμος, ζητούσε από τις Υπηρεσίες  με ονομαστικές καταστάσεις Συνοριακών Φυλάκων ή Ειδικών Φρουρών έγγραφες δηλώσεις ένα επιθυμούν ή όχι την υπαγωγή τους στο Τ.Π.Δ.Υ. .

    Ως εκ τούτου για Ο Λ Ο Υ Σ  τους συναδέλφους προερχόμενων από συνοριακούς φύλακες – όλων των σειρών – έχουν  γίνει αιτήματα εξαιρέσεως ή μη από το εν λόγω Ταμείο. Επομένως δ ε ν    δ ι κ α ι ο ύ τ α ι   σήμερα κανένας συνάδελφος προερχόμενος από συνοριακός φύλακας - σύμφωνα  με τις κείμενες διατάξεις του ανωτέρω νόμου,  να ζητήσει με αίτημα του εκ νέου τη διαγραφή του.  

    Στο γενικότερο πλαίσιο, επισημαίνουμε πως για αυτούς που δικαιούνται με αίτηση τους τη διαγραφή από το Ταμείο, σε θετική  έκβαση αυτής, το Ταμείο υποχρεούται στην επιστροφή των καταβληθέντων εισφορών ατόκως – ως αχρεωστήτως εισπραχθέντες – μ ό ν ο ν   της τελευταίας 5ετίας. Οι εισφορές των άλλων ετών δεν επιστρέφονται.

     Η Ομοσπονδία έχει πολλές φορές τονίσει στο παρελθόν, πως απλά δημοσιεύματα ή προσωπικές τοποθετήσεις δεν αποτελούν διαταγές της Υπηρεσίας ή τεκμηριωμένες  πάντα απόψεις και δεν μπορεί να αξιολογούνται εν λευκώ  ως απολύτως αξιόπιστες. Δυστυχώς στις μέρες μας, αναγκαζόμαστε να αποδεικνύουμε με έγγραφα, διαταγές και διατάξεις νόμων όσων ισχυριζόμαστε προκειμένω να  γινόμαστε πιστευτοί .

Σχετικές διατάξεις του νόμου και διαταγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.:

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis