Διευκρινίσεις για τα αναδρομικά απο τον Παναγιώτη Χαρέλα

ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ
Διευκρινίσεις για τα αναδρομικά απο τον Παναγιώτη Χαρέλα

O Πρόεδρος της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. κ. Παναγιώτης Χαρέλας, αναφερόμενος στο ζήτημα της επιστροφής των αναδρομικών στους ένστολους, επισημαίνει τα εξής:

Επειδή οι απορίες σχετικά με τις αποδόσεις των αναδρομικών είναι πολλές, προσπαθούμε να λαμβάνουμε απαντήσεις για όλα όσα φτάνουν στην ΠΟΣΥΦΥ απο τον κάθε συνάδελφο.

Σχετικά με την φορολόγηση του ποσού των αναδρομικών, έχει πλέον διευκρινιστεί από τις ΚΥΑ πως αυτή θα υπολογιστεί με 20%. Διευκρινίσαμε πως το 20% αυτό θα παρακρατηθεί ήδη βάση του κώδικα φορολογίας εισοδήματος όπως γίνεται η παρακράτηση για αναδρομικά ποσά. Αυτό σημαίνει πως το ποσό που θα λάβουμε θα είναι καθαρό και θα έχει παρακρατηθεί ήδη ο φόρος του 20%.

Τώρα το ποσό που θα λάβει ο καθένας, φορολογικά θα ενσωματώνεται στην φορολογική κλίμακα για τον καθένα και θα τυγχάνει την διαφορά της φορολόγησης κατά την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης.

Αν πχ είναι στο 22% κάποιος θα πρέπει να αποδώσει το 2% ( 22% -20% ).

Πληροφορηθήκαμε όμως πως προωθείται διάταξη για αυτοτελή φορολόγηση των ποσών των αναδρομικών ωστε να αποφευχθεί το ανωτέρω και η φορολογική υποχρέωση των αναδρομικών να περιοριστεί στην παρακράτηση του 20% και να μην ενσωματωθεί στις φορολογικές κλίμακες κατά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων.

Εν συντομία, τα ποσά που θα λάβουν οι συνάδελφοι θα είναι καθαρά απο φόρους και η ημερομηνία καταβολής θα είναι εως την 14η Δεκεμβρίου 2018.