Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:01 | 25/12/2018

Αναγνώστες του Policenet.gr μας στέλνουν από εχθές μηνύματα, επισημαίνοντας ότι στην τελευταία μισθοδοσία τους, πήραν λιγότερα χρήματα έχοντας ίδιο αριθμό πενθημέρων και νυχτερινών.

Το Policenet.gr επικοινώνησε για το εν λόγω θέμα με τον κ. Θεόφιλο Πάπαδάκη (Αντιπρόεδρος ΔΣ Π.Ο.ΑΣ.Υ.), ο οποίος μας διευκρίνισε, ότι η μείωση ενδέχεται να οφείλεται σε επιπλέον κρατήσεις, λόγω παρακράτησης φόρου εξαιτίας αλλαγής του ημερολογιακού έτους!

[custom:google-ads]

Δηλαδη, όπως επισημαίνει ο κ. Παπαδάκης, μπαίνει τώρα η μισθοδοσία του Ιανουαρίου 2019 (πρόκειται για εισοδήματα 2019), μέσα στο έτος 2018 και γίνεται μεγαλύτερη παρακράτηση φόρου (η οποία αγγίζει σύμφωνα με πληροφορίες του Policenet.gr και τα 70 ευρώ)!

Ο κ. Παπαδάκης πρόσθεσε επίσης ότι τέτοιες κρατήσεις παρατηρούνται στην αρχή κάθε νέου έτους και ότι στην υποβολή της φορολογικής δήλωσης για έτος 2019 θα γίνει ο σχετικός συμψηφισμός.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ικανοποίηση για την παράταση της βραχείας άδειας των Αστυνομικών


Πέραν των ανωτέρω, πρέπει να επισημάνουμε ότι υπήρξε και ένας αριθμός Αστυνομικών που είδαν μεγάλες κρατήσεις λόγω προαγωγής στο βαθμό του Υπαρχιφύλακα.

Για τα συγκεκριμένα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. οι κρατήσεις ήταν κατά πολύ περισσότερες από τα 70 ευρώ της προηγούμενης περίπτωσης.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες του Policenet.gr υπήρξαν περιπτώσεις αστυνομικών στους οποίους ξεκίνησε (μετά από πολλούς μήνες καθυστέρησης) η αναγνώριση της Μάχιμης Πενταετίας, την οποία οι ίδιοι είχαν ζητήσει.

[custom:google-ads]

Σε αυτή την περίπτωση η μείωση είναι της τάξης των 40 ευρώ περίπου και ασφαλώς γίνεται σχετική μνεία στο υπόμνημα μισθοδοσίας.

Θα πρέπει πάντως να διευκρινίσουμε ότι - δεδομένων των πολλών παραγόντων που μπορεί να υφίστανται - στις περιπτώσεις όπου οι αστυνομικοί εντοπίζουν ξαφνική μείωση των αποδοχών τους, ο ασφαλέστερος τρόπος για να προσδιορίσουν την πηγή της μισθολογικής "απώλειας" είναι η προσεκτική σύγκριση με υπομνήματα μισθοδοσίας προηγούμενων μηνών.

Για οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη ή πληροφορία επί του θέματος, το Policenet.gr θα επανέλθει με νεότερη ανάρτηση.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ενημέρωση για το «πόθεν έσχες» - Αλλάζει η ημερομηνία υποβολής


Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis