Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:13 | 17/05/2017

Σε διευκρινήσεις προχώρησε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για όσα προβλέπονται στο νέο Ειδικό Μισθολόγιο για τα Σώματα Ασφαλείας.

AdTech Ad

Σύμφωνα λοιπόν με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, «καμία μείωση δεν γίνεται στις ονομαστικές αποδοχές - διασφαλίζεται το επίπεδο αποδοχών του προσωπικού, αναγνωρίζεται το δύσκολο έργο τους, εξασφαλίζεται ότι απερίσπαστοι θα συνεχίσουν να εκτελούν τα καθήκοντά τους».

Επίσης τονίζεται ότι η προσωπική διαφορά είναι θεσμοθετημένη, κατοχυρωμένη και δεν έχει χρονικό περιορισμό εφαρμογής, ενσωματώνονται στο βασικό μισθό επιδόματα, κάτι που αποτελούσε αίτημα επί σειρά ετών των συνδικαλιστικών ενώσεων, υπάρχουν προβλέψεις επιδομάτων ιδιαιτέρων συνθηκών εργασίας, οικογενειακής παροχής και θέσης ευθύνης, όπως και πρόβλεψη επιπρόσθετων αποζημιώσεων για εργασία πέραν του πενθημέρου.

Πρόσθετα, υπάρχει πρόβλεψη για επιδόματα αναπηρίας και κινδύνου, διατηρείται το επίδομα τροφής στους δοκίμους, διατηρείται ο υπολογισμός του χρόνου στρατιωτικής θητείας και χρόνου φοίτησης στα ΑΕΙ για όσους το είχαν κατοχυρώσει μέχρι 31/12/2016, διατηρείται το επίδομα για υπερωριακή απασχόληση όλα τα Σαββατοκύριακα, καταργείται η αναστολή των μισθολογικών ωριμάνσεων και προαγωγών (που ίσχυαν μέχρι 31/12/2018).

Βελτιώνεται η αποζημίωση για τη νυκτερινή εργασία (χωρίς τον κατώτατο περιορισμό των 488 ωρών). Διατηρείται το επίδομα για τους υπηρετούντες στα Α.Τ. Κακαβιάς και Κρυσταλλοπηγής και διατηρείται το επίδομα του προσωπικού Εσωτερικών Υποθέσεων, ΕΚΑΜ, ΕΜΑΚ, ΜΑΤ, Πυροτεχνουργούς κλπ.

Υπενθυμίζεται, ότι ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνάντησή του με τις ομοσπονδίες των στελεχών, την Τρίτη, δεσμεύτηκε, να επιστρέψει "με σεβασμό στο Κράτος Δικαίου και τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης", όπως είπε, "το υπόλοιπο 50% των αναδρομικών που εκκρεμεί στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, με τρόπο που δεν θα θέτει σε κίνδυνο την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων".

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ακόμη, πως "θα έχει ως πρώτη της προτεραιότητα την κατάθεση ενός νέου μισθολογίου που θα λαμβάνει υπόψη τα ειδικά χαρακτηριστικά των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και θα διασφαλίζει αξιοπρεπείς αποδοχές".

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φ. Γεννηματά από τη μεριά της, μετά τη συνάντησή της με τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργάνων του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, τη Δευτέρα, εξέφρασε το αίτημα για άμεσο διάλογο και απόσυρση των διατάξεων για τα ειδικά μισθολόγια. "Όχι μόνο θα καταψηφίσουμε τα μέτρα αλλά και θα αναδείξουμε στο Κοινοβούλιο και στην κοινωνία την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης απέναντι σε όσους κατοχυρώνουν την ασφάλεια και φυλάνε την πατρίδα", είπε χαρακτηριστικά.

Θοδωρής Παναγιωτίδης

Πηγή: news247.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis