Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:29 | 03/11/2018

Προς: 1) Την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κα Όλγα ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ  ( ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

          2) Την Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κα Κατερίνα ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ  ( ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

Κοιν: 1)  Αρχηγό ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο κ. Αριστείδη Ανδρικόπουλο

              ( ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

           2) Υπαρχηγό ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη

                ( ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

 

ΘΕΜΑ: « Διευκόλυνση στα καθήκοντα πολυτέκνων αστυνομικών ».

 

Οι αρνητικές οικονομικές συνέπειες από την εφαρμογή των συνεχόμενων μνημονίων τα τελευταία χρόνια είναι εμφανείς και στις οικογένειες των συναδέλφων μας αστυνομικών, οι οποίοι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.

Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων, όπως και σε όλη την ελληνική επικράτεια, υπηρετούν άντρες και γυναίκες πολύτεκνοι συνάδελφοί μας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα στον προγραμματισμό της καθημερινής τους ζωής, καθώς συχνά μετατρέπεται σε «Γολγοθά».

Συγκεκριμένα οι συνάδελφοί μας, αναγκάζονται, σε περίπτωση εργασίας των συζύγων τους κατά τα ίδια ωράρια, να προσλαμβάνουν βοηθούς (νταντάδες) για την φροντίδα των τέκνων τους, κατά την απουσία τους. Με αυτόν τον τρόπο εκτινάσσεται ο ήδη επιβαρυμένος προϋπολογισμός των πολυτέκνων οικογενειών στα ύψη!!!

Στην κανονιστική διαταγή 11 άρθρο 5 παρ. Γ΄ «Χρόνος εργασίας γυναικών αστυνομικών» προβλέπεται οι γυναίκες συνάδελφοί μας να διατίθενται σε υπηρεσία, σύμφωνα με τις οικογενειακές τους ανάγκες, εφόσον δεν παραβλάπτεται το υπηρεσιακό συμφέρον, κατά την κρίση των διοικητών των οικείων Υπηρεσιών.

Πάνω σε αυτό το «πνεύμα» ζητάμε τη νομοθέτηση σας προκειμένου οι πολύτεκνοι συνάδελφοί μας (άντρες και γυναίκες) να διατίθενται , κατόπιν αιτήσεώς τους, σε σταθερό ωράριο σύμφωνα και μόνο με τις οικογενειακές τους ανάγκες.

Η συγκεκριμένη νομοθέτηση δεν θα επιφέρει δυσλειτουργίες στο Σώμα μας καθώς οι πολύτεκνοι συνάδελφοί μας είναι ελάχιστοι. Άλλωστε το Κράτος έχει «φροντίσει» να αποθαρρύνει τα νέα ζευγάρια να αποκτήσουν πολλά παιδιά…σε μια χώρα που γερνάει…σε μια χώρα που δέχεται πανταχού απειλές …

Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή με μία γυναίκα να ηγείται του Υπουργείου μας, λαμβάνοντας υπόψη την ευαισθησία του γυναικείου φύλου σε τέτοια θέματα αλλά και το γεγονός ότι έχουμε «αριστερή» Κυβέρνηση, που υποτίθεται ότι είναι κοντά στον απλό πολίτη, ευελπιστούμε να μην μας απογοητεύσετε…

Για το Δ.Σ.

Ο

Πρόεδρος

 

ΞΑΝΘΟΥΔΑΚΗΣ Νικόλαος

6985777131

 

Ο

Γενικός Γραμματέας

 

ΣΕΛΗΝΙΩΤΑΚΗΣ Στυλιανός

6972871787

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis