Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:14 | 25/09/2019

Στην Τουρκία δικάζονται οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κουκλατζής, οι οποίοι την 1η Μαρτίου του 2018, είχαν συλληφθεί στον Έβρο, όταν πέρασαν τα σύνορα πεζοί.

Οι δύο στρατιωτικοί κρατήθηκαν για πάνω από πέντε μήνες στις φυλακές της Αδριανούπολης και πλέον δικάζονται με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα, έχοντα απαλλαγή από τη κατηγορία της κατασκοπείας.

«Η εξέλιξη ήταν αναμενόμενη, ξέραμε ότι θα δικαστούν. Προβλέπεται από το τουρκικό δίκαιο η ποινή φυλάκισης πέντε ετών. Έλεγαν ότι δεν εκτίεται στο σύνολό της η συγκεκριμένη ποινή. Ήταν ένα απλό πλημμέλημα και η Τουρκία το εκμεταλλεύτηκε, ενώ θα έπρεπε να το έχει λήξει ένα 24ωρο μετά», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Νίκος Μητρετώδης, πατέρας του Άγγελου στον ΣΚΑΪ.

[custom:google-ads]

Συγκεκριμένα, στην Τουρκία, το συγκεκριμένο αδίκημα επισείει ποινή φυλάκισης από δύο ως πέντε χρόνια, ωστόσο μετά την απελευθέρωσή τους (15 Αυγούστου 2018), ύστερα από 167 ημέρες κράτησης, οι δικηγόροι τους είχαν ενημερώσει ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει συμψηφισμός της κράτησής τους, με την ποινή που θα τους επιβληθεί μετά τη δίκη.

newpost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis