Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:27 | 25/10/2017

 

 

Σήμερα, 25 Οκτωβρίου 2017 πρωινές ώρες ,στη Βουλή των Ελλήνων κατατέθηκε τροπολογία της οποίας το περιεχόμενο δικαιώνει τον αγώνα του Σωματείου μας για την αποκατάσταση και στήριξη των μελών των οικογενειών των Αστυνομικών και Πυροσβεστικών υπαλλήλων σε περίπτωση θανάτου ή ανικανότητας στην υπηρεσία και για την υπηρεσία .

Συγκεκριμένα, όπως αδιαλείπτως καταγγέλλουμε τα τελευταία χρόνια η παρ.3 του άρθρού 5 του Ν.2452/1996 που προβλέπει την δυνατότητα πρόσληψης μελών της οικογένειας Αστυνομικού ή Πυροσβεστικού Υπαλλήλου σε περίπτωση θανά του ή ανικανότητας αυτού, κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας, έμμενε άγραφος νόμος αφού είχε ως προϋπόθεση να υπάρχει κενή οργανική θέση στο φορέα του δημοσίου που θα έπρεπε να διοριστεί.
Με την παρούσα τροπολογία ΚΑΤΑΡΓΕΊΤΑΙ η προϋπόθεση ύπαρξης κενής οργανικής θέσης και ανοίγει ο δρόμος του διορισμού των μελών των οικογενειών κυρίως των Συναδέλφων μας που έδωσαν τη ζωή τους προασπιζόμενοι τον Νόμο και την Πατρίδα.(παραθέτουμε ολόκληρη την τροπολογία). Την τροπολογία στήριξαν όλες οι πολιτικές δυνάμεις του Κοινοβουλίου.

Αποτελεί ευτυχή συγκυρία το γεγονός ότι ακριβώς σαν σήμερα 25 Οκτωβρίου του 2016 με επιστολή μας καταγγελία, ενημερώναμε το σύνολο των Ελλήνων Βουλευτών και τους θέταμε προ των ευθυνών τους απέναντι στους συγγενείς των νεκρών Συναδέλφων μας .(https://goo.gl/T8DrpX)

Ταυτόχρονα το γεγονός ενδυναμώνει ηθικά τους ήδη υπηρετούντες Συναδέλφους που εκτελούν τα επικίνδυνα υπηρεσιακά τους καθήκοντα, έχοντας κατά νου ότι η πολιτεία ασκεί ενός είδους μέριμνα για την οικογένεια του σε ακραίες περιπτώσεις που δυστυχώς είναι συνδεδεμένες με την ζωή του Αστυνομικού.

Τέλος , το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να ασχολείται, μόνο με σοβαρά κεφαλαιώδη ζητήματα που απασχολούν τους Αστυνομικούς και εν γένει τους υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας χωρίς να υποστείλει την σημαία του καταγγελτικού λόγου αδιαφορώντας για τις συνέπειες που κατά καιρούς υφίσταται το Σωματείο και ο Πρόεδρος του.

                                                        ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                                             -O-                                                        -O-   

                                         ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

                                    ΝΤΟΥΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                       ΜΑΥΡΟΕΙΔΑΚΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis