Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:28 | 20/08/2016

"Βόμβα" για τα κρατικά ταμεία αποτελεί η τελεσίδικη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που επιβάλει στο υπουργείο Οικονομικών να προχωρήσει στην αποκατάσταση των μισθολογικών καταστάσεων των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας, βάσει των όσων ίσχυαν έως και τον Ιούλιο του 2012, για τα Ειδικά Μισθολόγια.

Επιπλέον, το ΣτΕ κρίνει αντισυνταγματικό και το ν. 4037/2014 περί μεωμένων αναδρομικών αποδοχών, όπως είχε ορίσει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ώστε να ισοσκελίσει τη "ζημιά" στα Κρατικά Ταμεία.

Με ικανοποίηση υποδέχθηκε την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), όπου σε ανακοίνωση της αναφέρει, τα εξής: "Στα χέρια των Ομοσπονδιών μας, βρίσκεται πλέον η βαρυσήμαντη απόφαση της Ολομέλειας του Στε, με βάση την οποία κρίνονται αντισυνταγματικές οι διατάξεις του ν. 4307/2014, τόσο όσον αφορά στις μειωμένες αναδρομικές αποδοχές, όσο και στις εφεξής μισθολογικές ρυθμίσεις στα μισθολόγια των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας.

Ύστερα από αυτή την μεγάλη δικαστική διεκδίκηση και επιτυχία των Ομοσπονδιών, μοναδικό συνταγματικά ανεκτό μισθολόγιο που πρέπει να ισχύσει είναι αυτό που καθορίζεται με τις διατάξεις του ν. 3205/2002, όπως ίσχυε μέχρι τον Ιούλιο του 2012.

Η απόφαση 1127/2016 της Ολομέλειας του ΣτΕ, θα επιδοθεί, δια των νομικών συμβούλων Χαρ. Μπουκουβάλα και Ρ. Μπαρμπούρη στον Υπουργό Οικονομικών της Κυβέρνησης στις αρχές κιόλας της προσεχούς εβδομάδας, λόγω μεγάλου όγκου. Οι Ομοσπονδίες θα τάξουν εύλογη προθεσμία, ώστε η Διοίκηση να συμμορφωθεί και να την υλοποιήσει, για όλο το αστυνομικό προσωπικό.".

megatv.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis