Δικαιώθηκε η ανήλικη που την βίασαν, ξυλοκόπησαν και πέταξαν σε βόθρο

KATAΔΙΚΗ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΩΝ
Δικαιώθηκε η ανήλικη που την βίασαν, ξυλοκόπησαν και πέταξαν σε βόθρο

Την απόλυτη φρίκη στα χέρια έξι συγχωριανών της πέρασε μία ανήλικη κοπέλα στην Κένυα

Αφού την βίασαν ομαδικά, την ξυλοκόπησαν και στη συνέχεια την πέταξαν μέσα σε ένα βόθρο, θεωρώντας πως ήταν νεκρή.

Το αρρωστημένο σχέδιό τους, όμως, δεν εκπληρώθηκε, ευτυχώς για την 16χρονη “Λιζ”.

Η υπόθεση αυτή προκάλεσε σάλο στην Κένυα γιατί, πέρα από τις φρικιαστικές λεπτομέρειες της επίθεσης που δέχτηκε η "Λιζ", τα μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν ότι οι δράστες αφέθηκαν ελεύθεροι από τους αστυνομικούς αφού προηγουμένως τους "τιμώρησαν" βάζοντάς τους να καθαρίσουν το χώρο γύρω από το αστυνομικό τμήμα.

Η "Λιζ" -το ψευδώνυμο με το οποίο είναι γνωστή η16χρονη κοπέλα- γνώριζε τους έξι συνολικά δράστες και όταν αποκάλυψε τα ονόματά τους κάτοικοι της περιοχής τους παρέδωσαν στην αστυνομία.

Η δίκη ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2014, ένα χρόνο μετά τον βιασμό της Λιζ. Στο εδώλιο καθόταν τότε μόνο ένας κατηγορούμενος γιατί οι υπόλοιποι πέντε διέφευγαν. Στο μεταξύ όμως συνελήφθησαν άλλοι δύο και παραπέμφθηκαν και αυτοί σε δίκη. Οι υπόλοιποι τρεις θα δικαστούν ξεχωριστά, όταν συλληφθούν.

Σήμερα, οι τρεις άνδρες καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 15 ετών. 

"Είναι σίγουρο ότι η καταδίκη αυτή θα έχει θετικές επιπτώσεις σε όλη την Κένυα και την ευρύτερη περιοχή", είπε η Κίμπερλι Μπράουν, δικηγόρος της μη κυβερνητικής οργάνωσης "Ισότητα Τώρα" που είχε αναλάβει την υπεράσπιση του θύματος. 

"Το γεγονός ότι η υπόθεση της Λιζ χρειάστηκε τόσο χρόνο για να φτάσει στα δικαστήρια και να ξεπεράσει μεγάλα εμπόδια, παρά την εθνική και παγκόσμια στήριξη που λάβαμε, καταδεικνύει τις αδικίες που υφίστανται μέχρι και σήμερα τα θύματα" τέτοιων επιθέσεων, συμπλήρωσε.

Το περιστατικό συνέβη τον Ιούνιο του 2013. Η Λιζ, ενώ επέστρεφε στο σπίτι της από την κηδεία του παπού της, δέχτηκε επίθεση από έξι άνδρες που την βίασαν, την ξυλοκόπησαν και, αιμόφυρτη, την πέταξαν σε ένα βόθρο. Χρειάστηκε να περάσουν μήνες, μέχρι τον Φεβρουάριο του 2014, για να ασκηθεί δίωξη σε βάρος των δραστών από τις εισαγγελικές αρχές.


Πηγή: ΑΠΕ, newsit