Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:14 | 06/03/2018

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας εξιχνιάστηκε υπόθεση που αφορά διενέργεια τυχερών παιγνίων και παράνομου στοιχηματισμού, μέσω διαδικτύου και σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 19χρονου ημεδαπού.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης κατάλληλων στοιχείων, διενεργήθηκε ψηφιακή και διαδικτυακή έρευνα σε ιστότοπo κοινωνικής δικτύωσης, όπου εντοπίστηκε σελίδα, στην οποία ο διαχειριστής της καταχωρούσε προγνωστικά για δήθεν «στημένους» αγώνες, έναντι αμοιβής.

[custom:google-ads]

Πιο αναλυτικά, ως προς τον τρόπο δράσης (modus operandi), ο δράστης είχε δημιουργήσει και διαχειριζόταν την επίμαχη «σελίδα», στην οποία είτε διαφήμιζε, είτε προσέγγιζε – προσέλκυε άλλους χρήστες της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, υποσχόμενος ψευδώς ότι διαθέτει και προσφέρει προγνωστικά κυρίως αγώνων ποδοσφαίρου.

Επιπλέον, για την χρηματική του αμοιβή ζητούσε κωδικούς προπληρωμένων καρτών , ενώ συχνά επικαλούνταν ότι διαθέτει πληροφορίες για την έκβαση των αγώνων, μέσω διαφόρων πηγών από το χώρο του ποδοσφαίρου ή μέσω στοιχηματικών εταιρειών, για πολλές εκ των οποίων ισχυριζόταν ότι προέρχονται από το εξωτερικό.

Για τα παραπάνω ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα και σχετική αλληλογραφία με τις αρμόδιες εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης και παροχής υπηρεσιών διαδικτύου.

Από την έρευνα προέκυψε ότι διαχειριστής της σελίδας ήταν 19χρονος ημεδαπός, ενώ σε αιφνιδιαστική έρευνα που έγινε την 28 Φεβρουαρίου 2018 στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εσωτερικός σκληρός δίσκος και κινητό τηλέφωνο.

Από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά μέσα που βρέθηκαν, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες συναφείς πράξεις.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με αφορμή την συγκεκριμένη υπόθεση συνιστά στους παίκτες τυχερών παιγνίων μέσω του διαδικτύου:

  • να είναι προσεκτικοί στις πληροφορίες που αναρτώνται στο διαδίκτυο, ειδικά στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, στις οποίες γίνεται επίκληση ότι δήθεν διαθέτουν προγνωστικά σχετικά με την έκβαση πάσης φύσεως ατομικών ή ομαδικών αγώνων και ειδικά για αγώνες ποδοσφαίρου και
  • να συμβουλεύονται πάντα τον σχετικό κατάλογο μη αδειοδοτημένων παρόχων (Black list) που είναι αναρτημένος στον ιστότοπο της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) [gamingcommission.gov.gr].
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis