Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:29 | 22/03/2017

Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος ενός 50χρονου Βέλγου στην Αθήνα, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.AdTech Ad

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων της γερμανικής Interpol, σύμφωνα με τα οποία χρήστης του Instagram διαμοίρασε αρχείο με οπτικοακουστικό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια Προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας προέκυψε η εμπλοκή του 50χρονου στην υπόθεση.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε χθες, στην οικία του 50χρονου, στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός και σταθερός ηλεκτρονικός υπολογιστής, αλλά δεν συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου, καθώς είχε διαγράψει τα σχετικά βίντεο. Τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188

Στέλνοντας e-mail στο: [email protected]

Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD

Μέσω twitter: @CyberAlertGR

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis