Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:34 | 25/08/2015

Ενορκη μαρτυρική κατάθεση-σοκ που εμπλέκει προφυλακισμένο για την υπόθεση του Noor-One με εταιρεία του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη αποκάλυψε η τηλεοπτική "ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ", στην πρεμιέρα της.

Το έγγραφο περιλαμβάνεται στη δικογραφία του ναρκοπλοίου που μετέφερε δύο τόνους ηρωϊνης και η δίκη των 29 κατηγορουμένων ορίστηκε να γίνει στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, στις 6 Οκτωβρίου 2015. Ο ναυτιλιακός πράκτορας Γιώργος Μανέτας σε κατ΄αντιπαράσταση εξέταση του με τον προφυλακισμένο Γιώργο Μπουρδούβαλη καταθέτει ότι η εταιρεία Capital (συμφερόντων Μαρινάκη) έκανε πετρελαιεύσεις μέσω εταιρείας, η οποία εξέδιδε επιταγές στο όνομα του Μπουρδούβαλη. Μάλιστα ο ίδιος ο Μπουρδούβαλης που αποκαλούνταν "Κάπτεν Τζόρτζ" καταθέτει ότι στην υπόθεση του Noor-One τον ενέπλεξε ο Αιμίλιος Κοτσώνης, πρώην διευθυντής προμηθειών της ΠΑΕ Ολυμπιακός και στενός συνεργάτης και προσωπικός φίλος του Β.Μαρινάκη, κατά δήλωσή του στον εισαγγελέα.

Παράλληλα η εκπομπή αποκάλυψε ότι γίνεται δικαστική έρευνα για ενδεχόμενο ξέπλυμα χρήματος.

Ιδού το απόσπασμα της κατάθεσης Μανέτα:
"Τον Συντιχάκη μου τον σύστησε ο Μπουρδούβαλης στην ΚΑΠΙΤΑΛ. Είναι φίλος του. Την πρακτόρευση της ΚΑΠΙΤΑΛ την ανέλαβα τον Νοέμβριο του 2013 και ήμουν πράκτορας των πλοίων της. Έκανε πετρελαιεύσεις μέσω της ΟΡΑΙΖΟΝ. Τα χρήματα καταβάλλονταν ως ακολούθως: Όταν η ΟΡΑΙΖΟΝ αγόραζε πετρέλαια εξέδιδε επιταγή στο όνομα του Μπουρδούβαλη, ο οποίος την εισέπρατε και μας έφερνε μετρητά τα χρήματα στο γραφείο και πότε εγώ και πότε ο οδηγός μας πήγαινε σε ανταλλακτήριο και τα μετέτρεπε σε ευρώ ή δολάρια και τα παραδίδαμε μετρητοίς στον Μπουρδούβαλη ή στον μπρόκερ που είχε μεσολαβήσει για τη συμφωνία. Σημειώνω ότι κάποιες φορές δεν δίναμε όλο το ποσό, αλλά κρατοΰσαμε το ποσό που μας έλεγε ο Μπουρδούβαλξς να παρακρατήσουμε όπου αφορούσε αμοιβή καπετάνιου, προμήθεια δική μου, αμοιβή Μπουρδούβαλη και άλλες προμήθειες που έπρεπε να πληρωθούν".

http://www.skai.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis