Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:24 | 24/09/2018

Καλησπέρα, θα ήθελα να εκφράσω το θυμό και την απόγνωση όσων υπηρετούν στην επαρχία και κάθε χρόνο επανδρώνουν τις λεγόμενες διμοιρίες υποστήριξης που συγκροτούνται σε κάθε Αστυνομική Διεύθυνση σε κάθε Νομό της Χωράς.

Καταρχήν οι περισσότεροι συνάδελφοι πλέον ξεπερνούν τα σαράντα.

Αυτές οι ηλικίες είναι απαγορευτικές για δυνάμεις καταστολής και δεν συναντιούνται πουθενά στον κόσμο . Ένα μεγάλο πρόβλημα είναι τα δημόσια υλικά που χορηγούνται.

Ακατάλληλα κράνη και μάσκες.

Τα κράνη είναι τόσο παλιά που όταν κατεβαίνει η καλύπτρα από τις γρατσουνιές είναι σχεδόν αδύνατο να δεις, πόσο μάλλον το βράδυ.

Οι μάσκες είναι παλιού τύπου, για να τις φορέσεις πρέπει να βγάλεις το κράνος ( κάτι πολύ επικίνδυνο εν μέσω επεισοδίων), τα φίλτρα δεν έχουν αντικατασταθεί ποτέ, έχουν λήξει και είναι επικίνδυνα για την υγεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε ποια πόλη ταξίδεψε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. και για ποιο λόγο

Αναφέρομαι στα υλικά γιατί και οι επικαλαμίδες είναι χαλασμένες και τα κλιψάκια τους έχουν χαλάσει με συνέπεια να δυσχεραίνουν τη χρήση τους.

Τα μπουφάν τύπου φλάι είναι ακατάλληλα γιατί είναι από νάιλον και υαλοβάμβακα (ότι πρέπει για τις μολότοφ….), οι στολές δεν είναι αντιπυρικής φύσεως. Πολλοί συνάδελφοι, αναγκάζονται πλέον να προμηθεύονται όλα τα παραπάνω από το εμπόριο γιατί εξαιτίας της ακαταλληλότητας κινδυνεύουν άμεσα. Έλεος πόσα χρήματα να διαθέσει ποια ο Αστυνομικός από το πενιχρό του εισόδημα.

Αγοράζουμε στολές, μπουφάν, παπούτσια, άρβυλα , όπλα, εξοπλισμό ( ζώνη, χειροπέδες, γκλομπς), τι άλλο έμεινε πια; Η Πολιτεία ν αναλάβει αυτό το κόστος αν θέλει να έχει Αστυνομικούς αξιοπρεπείς, με υψηλό ηθικό, επαγγελματίες. Τέλος ένα μεγάλο θέμα είναι η απασχόληση των διμοιριών άσκοπα, αμέτρητες ώρες, σε μακρινά ταξίδια σε γειτονικούς και όχι μόνο Νομούς για ενίσχυση.

Πόσες φορές οι αστυνομικοί ήταν περισσότεροι από τους πολίτες σε γεγονότα που με τίποτα δεν δικαιολογούν τέτοια συγκέντρωση δυνάμεων . Εύχομαι να εισακουστούν τα γεγονότα και η Ηγεσία, πολιτική και φυσική να δώσει λύση στα προβλήματα που περιέγραψα.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis