Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:14 | 29/10/2020

Έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Αθήνας:

Προς: Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας

          Αντιστράτηγο κ. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

Κοιν.:  Βλέπε Πίνακα Αποδεκτών

 

Θέμα: «Εντολές προς τους Αστυνομικούς της Δ.Α.Ε.Α. που ενισχύουν την

            Δ.Α. Λέσβου»

          Κύριε Αρχηγέ,

        Όπως θα γνωρίζετε, με Διαταγές του Αρχηγείου, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, επτά (7) συνολικά διμοιρίες της Δ.Α.Ε.Α. (4 ΔΙ.Α.Τ. – 3 ΔΙ.ΜΕ.Τ.) διατίθενται στην Διεύθυνση Αστυνομίας Λέσβου με σκοπό τη διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος.

        Την ίδια στιγμή, οι εναπομείνασες διμοιρίες της Υ.Α.Τ. και της Υ.ΜΕ.Τ., προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στο οτιδήποτε λαμβάνει χώρα στην πρωτεύουσα και παρά τις αντίξοες συνθήκες, διεκπεραιώνουν την αποστολή τους στο έπακρο!!! Ως επακόλουθο των όσων προαναφέραμε, παρατηρείται τεράστια δυσλειτουργία στην τήρηση της εβδομαδιαίας Υπηρεσίας των διμοιριών η οποία όταν εκδίδεται, τροποποιείται λόγω των καθημερινών ανακυψάντων αναγκών. Η Υποδιεύθυνση Μέτρων Τάξης δε, έχει χάσει εδώ και αρκετά χρόνια την κύρια αποστολή της όπως προκύπτει και από την ονομασία της, χρησιμοποιούμενη μονίμως σε σταθερά σημεία, έχοντας μετατραπεί σε ένστολη σεκιούριτι, παριστάνοντας αποκλειστικά τους «κώνους» !!!

        Και ενώ στην Αττική εξαιτίας και της διάθεσης των διμοιριών στη Λέσβο, υπάρχει μέγα ζήτημα στην αποτελεσματική διαχείριση των παντοειδών καθημερινών ζητημάτων, την ίδια ώρα οι διμοιρίες της Δ.Α.Ε.Α. που ενισχύουν την Δ.Α. Λέσβου, εκτελούν υπηρεσίες και επιλαμβάνονται σε περιστατικά τα οποία αποτελούν αρμοδιότητα αποκλειστικά της Τοπικής Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ΔΙ.ΜΕ.Τ. η οποία την 27/10/2020 διατάχθηκε να εκτελέσει το ωράριο 18.00’-02.00’ πλησίον του  κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης μεταναστών. Η προαναφερόμενη ΔΙ.ΜΕ.Τ. όπως ενημερωθήκαμε από τον Αντιπρόεδρο της Ε.ΑΣ.Υ.Α. ο οποίος αυτές τις ημέρες βρίσκεται στο νησί με τη διμοιρία,  ενημερώθηκε προ αναλήψεως της υπηρεσίας της να ευρίσκεται περί ώρα 18.00 στο κέντρο της Μυτιλήνης, λόγω του γεγονότος ότι υπήρχαν πληροφορίες για πιθανή συγκέντρωση ατόμων. Όπως εν τέλει αποδείχθηκε, η διμοιρία απασχολήθηκε στο σημείο χωρίς ιδιαίτερο λόγο αφού ουδέν το σημαντικό έλαβε χώρα, εγκαταλείποντας το αρχικά ορισθέν σημείο εκτέλεσης της υπηρεσίας της, στο οποίο επανήλθε περί την 21.00 της ιδίας !!!

Την επόμενη ημέρα (28-10-2020) και ενώ είχε ανακοινωθεί στη ΔΙ.ΜΕ.Τ. η χορήγηση Ημερήσιας Ανάπαυσης, τελικά με εντολή του τοπικού Αστυνομικού Διευθυντή η Ημερήσια Ανάπαυση ανεκλήθη, προκειμένου η διμοιρία να εκτελέσει υπηρεσία στο λιμάνι της πόλης, αφού υπήρχαν πληροφορίες ότι θα πραγματοποιηθεί κάποια μοτοπορεία !!!! Το σημαντικότερο όλων είναι ότι όλα αυτά συνέβησαν εν γνώσει του Γενικού Περιφερειακού Διευθυντή Αστυνομίας Βορείου Αιγαίου ο οποίος μέσω ασυρμάτου συντόνιζε την όλη διαχείριση των μέτρων !!!

        ΕΡΩΤΟΥΜΕ: Ο τοπικός Αστυνομικός Διευθυντής κατέχει κάποιο αξίωμα Υπουργού και διέταξε να ανακληθεί η Ημερήσια Ανάπαυση; (Π.Δ. 394/2001 αρθ.2 παρ.5)

        ΕΡΩΤΟΥΜΕ: Τη στιγμή που στην πρωτεύουσα λαμβάνουν καθημερινά χώρα περιστατικά, πορείες, συγκεντρώσεις, γήπεδα κ.λ.π. με τις διμοιρίες να ανταπεξέρχονται υπερβάλλοντας εαυτούς, πιστές στο Σώμα και στο Εθνόσημο, την ίδια στιγμή κάποιοι θεωρούν ότι μπορούν να χρησιμοποιούν κατά το δοκούν τις ενισχυτικές διμοιρίες που διατίθενται στο νομό τους; Ή μήπως περισσεύουν από τη Δ.Α.Ε.Α. και δίνει και «δανεικές» ;

 

        ΕΡΩΤΟΥΜΕ: Γνωρίζουν άραγε οι αρμόδιοι ότι οι συνάδελφοι της Δ.Α.Ε.Α. που μεταβαίνουν οπουδήποτε με διαταγή της Υπηρεσίας, βρίσκονται εκεί επικουρικά και συνδρομητικά, δίχως να καρπώνονται την παχυλή αποζημίωση που λαμβάνουν άλλοι;

        Κύριε Αρχηγέ,

        Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών δεν μπορεί να ανεχτεί πλέον να χρησιμοποιούνται τα μέλη της όπως βολεύει κάποιους, καταστρατηγώντας θεσμοθετημένα δικαιώματά τους και φυσικά όχι για το σκοπό που το ίδιο το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έχει διατάξει. Για τους λόγους αυτούς απαιτούμε τον εξορθολογισμό των δυνάμεων της Δ.Α.Ε.Α. που ενισχύουν την Δ.Α. Λέσβου αφού όπως είναι προφανές χρησιμοποιούνται σε καθήκοντα που ουδεμία σχέση έχουν με έκτακτες ανάγκες. Σε κάθε περίπτωση είναι επιβεβλημένη η ακέραιη τήρηση των διατασσομένων και ο επιχειρησιακός σχεδιασμός του Αρχηγείου.

 

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος

 

Πίνακας Αποδεκτών:

1) Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

 κ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ Μιχάλη (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

2) Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη

κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Ελευθέριο (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

3) Υπαρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας

κ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ Ανδρέα (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

4) Διεύθυνση Αστυνομικού Προσωπικού Α.Ε.Α.(μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

5) Διεύθυνση Κρατικής και Δημόσιας Ασφάλειας Α.Ε.Α. (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

6) Διεύθυνση Προστασίας Συνόρων και Διαχείριση

Μετανάστευσης Α.Ε.Α. (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

7) Γενική Περιφερειακή Διεύθυνση Αστυνομίας Βορείου Αιγαίου (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

8) Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής

9) Διεύθυνση Αστυνομίας Λέσβου (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

10) Π.Ο.ΑΣ.Υ.

11) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis