Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:11 | 29/02/2020

Την αποφασιστικότητα της Ελλάδας για τη φύλαξη των συνόρων της, επανέλαβε σήμερα από τη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας στον Έβρο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υπογραμμίζοντας πως οι χιλιάδες στοιβαγμένοι άνθρωποι στα σύνορά μας, ήρθαν γιατί τους διώχνει και τους χρησιμοποιεί η Τουρκία.

«Είναι δύσκολη η κατάσταση και ταυτόχρονα δυσάρεστη. Χιλιάδες δυστυχισμένοι άνθρωποι στοιβάζονται στα σύνορά μας. Δεν έχουν έρθει εδώ από μόνοι τους, τους διώχνει τους απωθεί και τους χρησιμοποιεί η γείτονα χώρα, η Τουρκία. Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε να περάσει κανείς χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα. Η Ελλάδα έχει σύνορα, η Ευρώπη έχει σύνορα και τα σύνορα οι Έλληνες τα φυλάμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης.

 

Διμοιρίες ΜΑΤ ξεκινούν από Θεσσαλονίκη και Αθήνα για Έβρο

Για τα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου έχουν ξεκινήσει διμοιρίες ΜΑΤ από Θεσσαλονίκη και Αθήνα σύμφωνα με GRTimes.gr.

Συγκεκριμένα, περίπου το σύνολο των δυνάμεων της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης ξεκινάει για τα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου λόγω της κατάστασης που επικρατεί για δεύτερη συνεχή μέρα.

 

«Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει ότι χρειαστεί»

Με το βλέμμα στραμμένο στο προσφυγικό ζήτημα πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενημερώθηκε πλήρως για τις εξελίξεις και την ένταση που έχει ξεσπάσει στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας, στις Καστανιές Έβρου.

Κατά την έξοδο του από τον Μέγαρο Μαξίμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας προχώρησε σε δηλώσεις και ξεκαθάρισε πως η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη κάνει ότι χρειαστεί προκειμένου να διαφυλαχθούν τα σύνορα της χώρας.

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειαστεί για να φυλάξουμε τα σύνορά μας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Η Ελλάδα δέχθηκε χθες μία οργανωμένη, μαζική, παράνομη απόπειρα παραβίασης των συνόρων της και άντεξε, προστατεύοντας τα σύνορά μας και της Ευρώπης», είπε ξεκινώντας τις δηλώσεις τους έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Πέτσας και συνέχισε:

«Απετράπησαν περισσότερες από 4.000 παράνομες είσοδοι. Οι 66 που πέρασαν, κρατούνται και δεν έχουν καμία σχέση με το Ιντλίμπ. Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση ευχαριστούν και συγχαίρουν τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων που επιχειρούν στην περιοχή, δίνοντας πραγματική μάχη. Ενισχύουμε τις δυνάμεις μας στην ξηρά και στη θάλασσα. Στον Έβρο μεταφέρονται επιπλέον δυνάμεις της Αστυνομίας και του Στρατού. Στα νησιά ενισχύονται οι δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος και από σήμερα επιχειρούν συνολικά 52 σκάφη του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού».

Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέληξε σε έντονο ύφος: «Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειαστεί για να φυλάξουμε τα σύνορά μας».

Πηγή: news.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis