Διμοιρίες της ΔΑΕΘ μετακινούνται σε όλη την Ελλάδα με ακατάλληλα λεωφορεία

Διμοιρίες της της ΔΑΕΘ μετακινούνται σε όλη την Ελλάδα με ακατάλληλα λεωφορεία
ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΙΣΟΝ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ
Διμοιρίες της ΔΑΕΘ μετακινούνται σε όλη την Ελλάδα με ακατάλληλα λεωφορεία

Δυστυχώς αυτήν την εικόνα καλούνται να αντιμετωπίσουν οι συνάδελφοι της ΔΑΕΘ πολλές φορές κατά την διάρκεια των μετακινήσεων τους εκτός πόλης αλλά και εντός αυτής.

Διμοιρίες της ΔΑΕΘ μετακινούνται σε όλη την Ελλάδα με ακατάλληλα λεωφορεία.


Διμοιρία αναγκάστηκε να μετακινηθεί στο νησί της Χίου με εφεδρικό υπηρεσιακό λεωφορείο, αφού το δικό της έχει ακινητοποιηθεί εδώ και μέρες για την αλλαγή 2 ελαστικών όπου το κόστος τους σε καμία των περιπτώσεων δεν ξεπαιρνά τα 800 ευρώ.

Το συγκεκριμένο εφεδρικό όχημα όχι μόνο δεν είχε aircondition αλλά έμεινε από μηχανική βλαβη 2 φορές μέσα σε 15 μέρες.

Μάλιστα την δεύτερη φορά αναγκάστηκαν οι συνάδελφοι να βάλουν το λεωφορείο με μεγάλη δυσκολία εντός του πλοίου  και με την άφιξη στην Καβάλα ακινητοποιηθήκε και ήρθε άλλο λεωοφορείο από την Θεσσαλονίκη για να μεταφέρει το προσωπικό πίσω.

Ο υπηρεσιακός στόλος της ΔΑΕΘ αποτελείται από παλαιά οχήματα με εκατοντάδες χιλιάδες χλμ τα οποία πλέον θέτουν σε κίνιδυνο την σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων,με τις διμοιρίες πάρα πολύ συχνά αναγκάζονται να μετακινηθούν σε διάφορες πόλεις ανά την Ελλάδα.

Μάλιστα το χειμώνα τα λεωφορεία μετατρέπονται σε ψυγεία, αφού τα καλοριφέρ δεν λειτουργούν καθώς επίσης και σε πισίνες αφού με το που βρέχει τα νερά στάζουν από παντού,ενώ το καλοκαίρι σε φούρνους με τα aircondition κάθε τρεις και λίγο χαλάνε

Οι συντηρητές καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες και μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που αναγκάζονται να κάνουν πατέντες για την επισκευή συγκεκριμένων βλαβών αφού δεν υπάρχουν στο εμπόριο ανταλλακτικά πλέον για τα συγκεκριμένα οχήματα.

Ο περίφημος διαγωνισμός για τα λεωφορεία που έχει ξεκινήσει σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να καλύψει τις ανάγκες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ δεν υπάρχει περίπτωση να τελειώσει πριν το 2019

Όλα τα παραπάνω έχουν αναφερθεί ουκ ολίγες φορές στην Πολιτική και Φυσική Ηγεσία, η οποία δείχνει να μην έχει λύση, αδιαφορώντας ότι εντός αυτών εργάζονται δεκάδες επαγελματίες αστυνομικοί με οικογένειες.

Το συνδικαλιστικό κίνημα θα πρέπει να δράσει άμεσα πριν συμβεί κάποιο δυσάρεστο περιστατικό, τρέχοντας πίσω από τα γεγονότα.

 

 Α.Σ.Π.Α. Θεσσαλονίκης