Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:12 | 24/01/2016

Όπως αποκαλύφθηκε, ο Διοικητής του τμήματος Στρατοχωροφυλακής του Ντογάνμπεϋ, που βρίσκεται απέναντι από τη Σάμο, στην επαρχία Σεφερίχισαρ του νομού Σμύρνης, συνελήφθη από άνδρες της Διεύθυνσης Πληροφοριών της Διοίκησης Στρατοχωροφυλακής του νομού Σμύρνης.

Ο υπό προαγωγή επιλοχίας της Στρατοχωροφυλακής, με τα αρχικά Ρ. Α., που μετατέθηκε από τα Κοτύωρα στο Ντογάνμπεϋ πριν από πέντε μήνες, με βάση τα στοιχεία που συνέλεξαν οι άνδρες του τμήματος πλροφοριών, ήταν σε συνεχή επαφή με ομάδες που διοργάνωναν τη μεταφορά προσφύγων και λαθρομεταναστών στα ελληνικά νησιά.

Μετά από παρακολούθηση αρκετών ημερών, οι άνδρες του τμήματος πληροφοριών κατέγραψαν με κάμερα τον Ρ. Α. να παίρνει το φάκελο με τα λεφτά με τον διακινητή προσφύγων Τσ. Ο. Αφού «έδεσαν» την υπόθεση με καταγραφή συνομιλιών και με βίντεο, οι άνδρες του τμήματος πληροφοριών προχθές συνέλαβαν τον Ρ. Α., τον Τσ.Ο. και άλλα εννιά άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

 

Οι συλληφθέντες στις καταθέσεις του ανέφεραν ότι ο Ρ. Α. μόλις μετατέθηκε στην περιοχή έκανε αυστηρούς ελέγχους, με αποτέλεσμα να επιδιώξουν να έλθουν σε επαφή μαζί του, για να συνεχίσουν τη μεταφορά προσφύγων στα ελληνικά νησιά. Έτσι έδιναν 100 ευρώ για κάθε άτομο, ενώ για τις ομαδικές αποστολές του έδιναν 3.000 δολάρια. Οι συλληφθέντες ανέφεραν ότι ο Ρ. Α. τους ενημέρωνε για τα μπλόκα της αστυνομίας, ενώ είπαν ότι μετέφεραν 250-300 πρόσφυγες.

 

http://www.pontos-news.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis