Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:52 | 02/09/2020

Ο κ. Χρυσοχοίδης ενημέρωσε σε δυο συνεχόμενες συσκέψεις οι οποίες έγιναν στο Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Χρήστο Μέτιο, τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς και τον εκπρόσωπο του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη που απουσίαζε στην Αθήνα, τον Γενικό Γραμματέα του δήμου Γιάννη Μπόγδη για τα συγκεκριμένα ζητήματα, αλλά και γενικότερα θέματα ασφάλειας των ελληνοτουρκικών συνόρων. Στην σύσκεψη αυτή παρόντες ήταν ο Διοικητής τυ Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Άγγελος Ιλαρίδης, ο Αστυνομικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Υποστράτηγος Πασχάλης Συριτούδης, ο Διοικητής της ΧΙΙ Μεραρχίας Πεζικού Αλεξανδρούπολης Υποστράτηγος Χρήστος Μπούφης, ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Έβρου Κωνσταντίνος Κούκουρας και ο Λιμενάρχης Αλεξανδρούπολης.

 

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τους ανέλυσε τα σχέδια κατασκευής του φράχτη στην ευρύτερη περιοχή των Φερών, το χρονοδιάγραμμα κατασκευής και όλα τα υπόλοιπα συνοδευτικά έργα στην συγκεκριμένη περιοχή, καθώς και την ενίσχυση του υφιστάμενου φράχτη Καστανεών-Νέας Βύσσας, που έπαιξε καθοριστικό, αποτρεπτικό ρόλο στις κατευθυνόμενες ορδές των λαθρομεταναστών που εξαπέλυσε τον περασμένο Μάρτιο ο Ταγίπ Ερντιογάν.

 

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης αποχώρησαν και ακολούθησε δεύτερη σύσκεψη-ενημέρωση από τον κ.Χρυσοχοίδη, μόνο στους ένστολους εκπροσώπους του στρατού, της αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού, για κάποια θέματα που αφορούν την ασφάλεια των ελληνοτουρκικών συνόρων. Άλλωστε η ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών παραμένει αμείωτη, όπως και η επιφυλακή και στον Έβρο των ενόπλων μας δυνάμεων, έστω σε μικρότερη βαθμό από το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Ο υπουργός απέφυγε να κάνει την παραμικρή δήλωση, όπως και όσοι συμμετείχαν στην σύσκεψη-ενημέρωση, ενώ στη συνέχεια αναχώρησε αμέσως οδικώς για την Θεσσαλονίκη.

Πηγή:  evros-news.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis