Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:49 | 20/08/2015

Το ταξίδι από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου εξελίχθηκε σε... διπλωματικό θρίλερ, καθώς το Ελ. Βενιζέλος ξεκίνησε με προορισμό τη Θεσσαλονίκη αλλά κατέληξε στον Πειραιά.

Η αλλαγή του σχεδιασμού φαίνεται να οφείλεται στη διαρροή ότι  οι χιλιάδες λαθρομετανάστες θα μεταφερθούν με λεωφορεία των ΚΤΕΛ στα ελληνοσκοπιανά σύνορα.

Διπλωματικοί κύκλοι φέρεται να υποστηρίζουν ότι προκλήθηκαν έντονες αντιδράσεις τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης των Σκοπίων όσο και από άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, συμπληρώνοντας ότι στην διεθνή διπλωματία υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται, αν και όλοι γνωρίζουν τι συμβαίνει.

Ας σημειωθεί ότι για τον ίδιο λόγο, λίγο πριν από την αναχώρηση του πλοίου, απειλήθηκαν επεισόδια μέσα στο πλοίο από ομάδα περίπου 300 Σύρων, που διαμαρτυρόμενοι για την αλλαγή πορείας του πλοίου προς τον Πειραιά (αντί για τη Θεσσαλονίκη που είχε αρχικά ανακοινωθεί) κινήθηκαν προς το πλήρωμα που βρισκόταν εκείνη την ώρα στη ρεσεψιόν του καραβιού. Τελικά η δημιουργία επεισοδίων αποφεύχθηκε μετά την παρέμβαση ανδρών των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος.

Οι λαθρομετανάστες που αποβιβάστηκαν από το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ανέφεραν ότι πλήρωσαν 60 ευρώ για να βγάλουν εισιτήρια για Θεσσαλονίκη επιδεικνύοντας τα σχετικά αποκόμματα.
 

Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis