Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:29 | 27/03/2017

Στην ποινική δίωξη τριών υπαλλήλων του ΚΕΕΛΠΝΟ, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με προϊστάμενο τον κ. Ηλία Ζαγοραίο, μετεξελίχθηκε η μηνυτήρια αναφορά που είχαν καταθέσει οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης και κ. Κώστας Τζαβάρας, με αφορμή διαγωνισμό που αφορούσε την πρόσληψη ιατρών και νοσηλευτών.

Η Εισαγγελία άσκησε δίωξη σε βάρος των υπαλλήλων και κατά παντός άλλου υπευθύνου, για τα αδικήματα της απάτης από κοινού, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, της παράνομης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος και τη βλάβη τρίτου, και της υπεξαγωγής εγγράφου από κοινού με σκοπό τον προσπορισμό σε άλλον αθέμιτου οφέλους.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε πρότερη φάση, η Εισαγγελία Πρωτοδικών είχε προτείνει την αρχειοθέτηση της υπόθεσης, με βασικό σκεπτικό ότι οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι εκτελούσαν τις εντολές προϊσταμένων τους. Ο εισαγγελέας Εφετών είχε ωστόσο άλλη γνώμη, γυρίζοντας τη δικογραφία πίσω, με την παραγγελία άσκησης ποινικής δίωξης.
 
Την υπόθεση έχει πλέον στα χέρια του ανακριτής Διαφθοράς, για την περαιτέρω διερεύνησή της.
 
Ο φάκελος ως προς τα πολιτικά πρόσωπα έχει διαβιβαστεί στη Βουλή από τον Ιούλιο του 2016.
 
Με την αναφορά τους, οι βουλευτές της Ν.Δ. στρέφονταν κατά του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού, του αναπληρωτή υπουργού κ. Παύλου Πολάκη, αλλά και κατά παντός άλλου υπευθύνου, ζητώντας να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες για τη δέσμευση του συνόλου των πρωτότυπων αιτήσεων και δικαιολογητικών των υποψηφίων ιατρών και νοσηλευτών (περίπου 2.800) που είχαν ως αποτέλεσμα την αδυναμία ολοκλήρωσης της σχετικής διαδικασίας από τα όργανα του ΚΕΕΛΠΝΟ.
 
Οι κ. Γεωργιάδης και κ. Τζαβάρας είχαν καταγγείλει ότι ο κ. Πολάκης επεξεργάστηκε αυθαίρετα - στο πλαίσιο του διαγωνισμού - τις αιτήσεις γιατρών  και νοσηλευτών για τις ΜΕΘ και αντικατέστησε τη λίστα επιτυχόντων που είχε εκδώσει η ειδική επιτροπή του ΚΕΕΛΠΝΟ με τη δική του.
 
Το υπουργείο από την πλευρά του είχε απαντήσει  ότι η επεξεργασία αφορούσε τη «διόρθωση» λαθών στη μοριοδότηση.

Διαβάστε περισσότερα στο tovima.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis