Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:53 | 25/02/2015

 

Στις 4 Μαρτίου θα περάσουν το κατώφλι του Ειδικού Δικαστηρίου ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ και κατηγορούμενος για την λίστα Λαγκάρντ Ιωάννης Διώτης αλλά και ο διάδοχος του Στέλιος Στασινόπουλος.

Μια ημέρα νωρίτερα θα καταθέσουν οι Γιάννης Καπελέρης και Ηλίας Πλασκοβίτης, γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών καθώς και ο Αναστάσιος Μπάνος, νομικός σύμβουλος του υπουργείου Οικονομικών. Το δικαστήριο έκανε δεκτό αίτημα της εισαγγελέως καθώς όπως είπε όλοι συμμετείχαν στη διαχείριση της λίστας.

Την ίδια ώρα η συνήγοροι του κ. Παπακωνσταντίνου ζήτησαν να καταθέσει ο υπουργός Διαφθοράς Παναγιώτης Νοκολούδης, άλλοτε επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα αλλά και ο πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Φωκ. Γεωργακόπουλος.

Σε ότι αφορά στον κ. Νικολούδη, οι συνήγοροι υποστήριξαν ότι θέλουν να εξεταστεί για τη νομιμότητα της λίστας Λαγκάρντ.

Η εισαγγελική λειτουργός ανέφερε ότι κανένας από τους μάρτυρες δεν έχουν εμπλακεί με τη λίστα και δεν γνωρίζουν κάτι, ενώ οι απόψεις τους είναι καθαρά επιστημονικές. «Οι μάρτυρες που καλούμε έχουν εμπλακεί στην πορεία της υπόθεσης. Δεν έχω αντίρρηση να διαβαστούν οι καταθέσεις των μαρτύρων που πρότεινε η υπεράσπιση, διαφορετικά να απορριφθεί το αίτημα», είπε η Ξένια Δημητρίου.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis