Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:27 | 22/06/2019

Tα τελευταία πέντε χρόνια, το Sig Sauer P320 compact είναι σταθερά μία από τις κορυφαίες επιλογές.

Αρχικές εμφανίσεις

Με το που έπιασα στα χέρια μου το P320 ξαφνιάστηκα ευχάριστα από το πόσο ισορροπημένο και διαισθητικό είναι. Στη συνέχεια, το δοκίμασα με λίγη ξηρά προπόνηση απέναντι από τον στόχο. Ο άξονας της βολής στο P320 μου φάνηκε κάπως υψηλός αλλά ήμουν σε θέση να εξασφαλίσω μια πολύ επιθετική λαβή λόγω της βαθιάς καμπύλης στην λαβή. Η διαδρομή της σκανδάλης ήταν μικρή και κατά την χρήση παρατήρησα ότι η επαναφορά της ήταν ακόμη μικρότερη. Όλα έδειχναν ότι το P320 είναι ένα φανταστικό όπλο, αλλά ξηρά προπόνηση και πραγματικές βολές μπορεί να είναι δύο πολύ διαφορετικές εμπειρίες.

Στο σκοπευτήριο, λοιπόν, με το P320, και τρεις 17άρες γεμιστήρες με Aguilla 9mm 117gr στο μέγιστο της χωρητικότητάς τους. Το πλάνο απλό, θα ρίξω και τις τρεις γεμιστήρες για να δούμε τι προβλήματα μπορεί να κρύβονται κάτω από το χαλί. Όταν άδειασε και η τρίτη γεμιστήρα, είχα μαζέψει ένα ωραίο σωρό από κάλυκες στο έδαφος και μια σφιχτή ομάδα από βολές στο στόχο που ήταν περίπου επτά μέτρα μακριά.

[custom:google-ads]

Γύρω στον πέμπτο γεμιστήρα, άρχισα να παρατηρώ ότι η ώθηση της ανάκρουσης ήταν λίγο ασυνήθιστη. Ο ολισθητήρας του P320 φαινόταν σα να κινείται με βραδύτερο ρυθμό σε σύγκριση με άλλα πιστόλια. Δεν είχε το χαρακτηριστικό τίναγμα. Ήταν πολύ εύκολο να κρατήσεις στο στόχο σε διαδοχικές βολές. Συνήθως τα όπλα με τον υψηλότερο άξονα βολής έχουν μια πολύ διαφορετική αίσθηση στη διαχείριση της ανάκρουσης, αλλά το P320 συνέχισε να με εντυπωσιάζει με την «ευκολία του».

Μετά από 300 βολές το P320 ήταν ζεστό, λίγο βρώμικο αλλά κατά τα άλλα χωρίς προβλήματα. Φυσικά, 300 βολές δεν είναι σε καμία περίπτωση δοκιμή αξιοπιστίας, αλλά σίγουρα σου δίνει μια εικόνα αξιοπιστίας. Είμαι βέβαιος λοιπόν ότι με καλή συντήρηση το P320 θα έχει παρατεταμένη διάρκεια ζωής με άριστη αξιοπιστία.

Το P320 είναι μια εξαιρετική αρχή για να ξεκινήσει κανείς στον χώρο της σκοποβολής. Η Sig μάλιστα έχει κατασκευάσει το P320 έτσι ώστε να είναι ένα από τα πιο αρθρωτά όπλα του εμπορίου. Το "υποπλαίσιο" που περιέχει τη σκανδάλη είναι το τμήμα που φέρει τον σειριακό αριθμό. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να πάρετε το υποπλαίσιο από το compact και να το ρίξετε σε ένα πλαίσιο πλήρους μεγέθους. Έτσι αγοράζετε ένα όπλο που μπορεί να μετατραπεί σε τρία διαφορετικά όπλα.

Λόγω της δημοτικότητας του P320, η after market υποστήριξη στην αγορά είναι άφθονη. Με μήκος κάννης 9,9 εκατοστά και βάρος 740 γραμμάρια, το P320 ήταν πολύ άνετο στη μεταφορά. Θα δυσκολευτείτε να βρείτε ένα όπλο που έχει χωρητικότητα 17 + 1 σε αυτό το μέγεθος.

Είμαι κάπως λίγο θυμωμένος με τον εαυτό μου που άργησα τόσο πολύ να δοκιμάσω το Sig Sauer P320. Μπορεί να μην είναι για όλους, αλλά έχει πολλά χαρακτηριστικά που η αγορά ζητάει από τα σημερινά πιστόλια. Είναι ένα πιστόλι που μπορώ να άνετα να συστήσω.

Πηγή: guns.com

Επιμέλεια μετάφρασης Policenet.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis