Δοκιμές υποβρύχιων ρομπότ στη Νότια Σινική Θάλασσα | PoliceNET of Greece

Δοκιμές υποβρύχιων ρομπότ στη Νότια Σινική Θάλασσα

Δοκιμές υποβρύχιων ρομπότ στη Νότια Σινική Θάλασσα
ΚΙΝΑ
Δοκιμές υποβρύχιων ρομπότ στη Νότια Σινική Θάλασσα

Στη Νότια Σινική Θάλασσα πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα τη δοκιμαστική του κατάδυση το κινεζικό υποβρύχιο ρομπότ «Τανσουό».

Το ρομπότ έχει μήκος 3,5 μέτρα και πλάτος 1,5 μέτρο και μπορεί να καταδυθεί σε βάθος 4.500 μέτρων. Θα διεξάγει επιχειρήσεις διάρκειας 20 ωρών από κοινού με το μη επανδρωμένο υποβρύχιο «Φασιάν» στη Νότια Σινική Θάλασσα.

Στη διάρκεια της επιστημονικής του αποστολής, το μη επανδρωμένο υποβρύχιο θα είναι εξοπλισμένο με ένα φασματοσκόπιο Raman για τη μέτρηση των φυσικών και χημικών παραμέτρων του θαλάσσιου περιβάλλοντος και θα τραβήξει με τη κάμερα εικόνες των θαλάσσιων οργανισμών που ζουν στο βυθό.

Eπίσης, το κινεζικό ερευνητικό σκάφος «Κεσούε» απέπλευσε στις 10 Ιουλίου από το λιμάνι του Σιαμέν στην επαρχία Φουτσιάν της ανατολικής Κίνας προκειμένου να συνεχίσει την επιστημονική του αποστολή στη Νότια Σινική Θάλασσα.

Μέχρι στιγμής συνολικά 12 κινεζικά τηλεκατευθυνόμενα υποβρύχια έχουν πραγματοποιήσει επιστημονικές παρατηρήσεις στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή αποστέλλοντας δεδομένα σε πραγματικό χρόνο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ομάδα τηλεκατευθυνόμενων υποβρυχίων που πραγματοποιεί ταυτόχρονες παρατηρήσεις στην περιοχή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ