Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:00 | 14/08/2019

O Στρατός Ξηράς των ΗΠΑ (U.S Army) διαθέτει μερικά από τα πιο καταστροφικά τεθωρακισμένα άρματα μάχης στον κόσμο, τα οποία έχουν αποδείξει την αξία και την αποτελεσματικότητά τους, στο πέρασμα των ετών, σε διάφορα περιβάλλοντα επιχειρήσεων και πολεμικών συγκρούσεων.

Οι στρατιώτες του 1ου Τάγματος Τεθωρακισμένων του Στρατού των ΗΠΑ, διεξάγουν δοκιμαστικές βολές στο Οχυρό Χουντ του Τέξας στο πλαίσιο ασκήσεων ετοιμότητας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Ωτοασπίδες 3M™ Combat Arms 4.1


Η Εκπαιδευτική Άσκηση πολεμικής Κατάρτισης του στρατού των ΗΠΑ, ή αλλιώς «XCTC», είναι μια σειρά εκπαιδευτικών ασκήσεων μεταξύ μιας ταξιαρχίας τεθωρακισμένων των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ και μιας ταξιαρχίας του Στρατού της Εθνικής Φρουράς, με σκοπό την αύξηση των δεξιοτήτων και της ετοιμότητας των μονάδων.

Το XCTC βοηθά τα στρατεύματα να εξοικειώνονται στις μάχες με τεθωρακισμένα καθώς επίσης δίνει τη δυνατότητα στους χειριστές των οχημάτων να πραγματοποιήσουν δοκιμαστικές βολές. Αν και είναι μια οικονομικά επιζήμια επιλογή άσκησης, δεδομένο το κόστος των βλημάτων καθώς και τα καύσιμα των τεθωρακισμένων,  η παροχή στρατιωτικής ετοιμότητας βρίσκεται πάνω από όλα. Αυτό το πρόγραμμα ζωντανής κατάρτισης έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό τόσο για τις δυνάμεις τεθωρακισμένων όσο και για τους στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς.

Οι ασκήσεις κατάρτισης XCTC παρέχουν μια εμπειρία παρόμοια με αυτή των πεδίων μάχης, αλλά σε ένα περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης πλήρως προστατευμένο και ελεγχόμενο, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο ατυχήματος.

 

Η πιο εξελιγμένη έκδοση M1 Abrams

Υπενθυμίζεται πως μετά από αρκετές συζητήσεις και διαβουλεύσεις σχετικά με την βιωσιμότητα και τις ευκαιρίες που προσφέρει η αναβάθμισή τους, εν τέλει ο Στρατός των ΗΠΑ αποφάσισε την αναβάθμιση του άρματος μάχης στην έκδοση M1A2 SEPv3, με τα χαρακτηριστικά του να προκαλούν «τρόμο».

Σύμφωνα με αξιωματούχους του Στρατού Ξηράς, η νεώτερη έκδοση του M1 Abrams θεωρείται το πλέον τεχνολογικά προηγμένο ψηφιακό άρμα μάχης στον κόσμο, με αναβαθμισμένη προστασία και θωράκιση πυροπροστασία, ευελιξία και ευκινησία,  κινητικότητα.

Ως προς την αναβαθμισμένη έκδοση του άρματος μάχης, το M1A2 SEPv3 θα είναι εξοπλισμένο με τα προηγμένα συστήματα ενεργούς προστασίας «Trophy APS» που είναι ικανά να αντιμετωπίζουν τις εχθρικές απειλές, όπως ρουκέτες και κατευθυνόμενα αντιαρματικά βλήματα.

Επίσης, έχει 9,7 μέτρα, πλάτος 3,7 μέτρα και ύψος 2,4 μέτρα, ενώ επανδρώνεται από πλήρωμα τεσσάρων ατόμων, με τον προϋπολογισμό για το πρόγραμμα αναβάθμισης των αρμάτων μάχης M1 Abrams σε 714 εκατομμύρια δολάρια.

Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες από την άσκηση: 

onalert.gr με αναφερόμενη πηγή: Defence Blog

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis