Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:49 | 08/05/2021

Άλλο ένα καλάσνικοφ, εκτός από αυτό που χρησιμοποιήθηκε για την εκτέλεση του 54χρονου Ζακυνθινού, βρήκαν οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητο με το οποίο κινήθηκαν και τελικά έκαψαν οι δράστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zantereport, το δεύτερο καλάσνικοφ, δεν ήταν άδειο και βρέθηκε στο πάτωμα του αυτοκινήτου στη θέση του οδηγού και αυτό καμένο.

Οι αστυνομικοί που κάνουν τις έρευνες, μιλούν για το απόλυτα επαγγελματικό χτύπημα όχι μόνο για τον τρόπο εκτέλεσης, αλλά κυρίως για την προετοιμασία και τα μέτρα που έλαβαν, με απόλυτη προσοχή στις λεπτομέρειες, οι δράστες πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη δολοφονία.

Αρχικά, πέραν της φωτιάς που έβαλαν στο αυτοκίνητο, αφήνοντας μέσα τα δύο καλάσνικοφ, για να εξαφανίσουν οποιοδήποτε ίχνος αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού, είχαν περάσει με γράσσο όλες τις σφαίρες και των δύο όπλων για να μην αφήσουν ίχνη DNA.

Η πινακίδα του αυτοκινήτου δεν ήταν κλεμμένη αλλά πλαστή και ο αριθμός της αντιστοιχεί σε κερκυραϊκό Ι.Χ. του οποίου ο ιδιοκτήτης προφανώς και δεν είχε ιδέα.

Το αυτοκίνητο είχε φιμέ τζάμια με αποτέλεσμα να μην διακρίνονται τα χαρακτηριστικά τους σε κάποιο από τα βίντεο που μέχρι τώρα έχει εξετάσει η αστυνομία.

Η διαδρομή που ακολούθησαν και το σημείο το οποίο εγκατέλειψαν και έκαψαν το αυτοκίνητο είχαν σχεδιαστεί με ακρίβεια και λεπτομέρεια.

Το ότι είχαν δύο όπλα και όχι ένα, δείχνει ότι και ήθελαν να σιγουρέψουν το χτύπημα σε περίπτωση που το ένα πάθαινε π.χ. εμπλοκή, αλλά και ότι ήταν έτοιμοι για μάχη είτε δέχονταν πυρά από τη συνοδεία του θύματος είτε αν καταδιώκονταν, ακόμα και από αστυνομικούς.

Επαγγελματικός ήταν και ο τρόπος που δολοφόνησαν τον 54χρονο. Με κινήσεις υπολογισμένες και ψύχραιμες, ο εκτελεστής, εξουδετέρωσε αρχικά τον συνοδό του θύματος, πυροβολώντας εναντίον του χωρίς να τον τραυματίσει, στη συνέχεια με δύο σφαίρες διέλυσε την γυάλινη πόρτα του γραφείου, και τέλος άδειασε το καλάσνικοφ πάνω στον 54χρονο. Όλα αυτά σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου, με τη συνδρομή κλιμακίου από την Αθήνα συνεχίζει τις έρευνες προς κάθε κατεύθυνση, προκειμένου να συλλέξει στοιχεία και πληροφορίες για τους εκτελεστές.

zantereport.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis