Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Έκλεισε μόνος του το ραντεβού με τους δολοφόνους του! Οι προφυλάξεις των εκτελεστών και το μήνυμα που του μετέφεραν

ΤΑ 15 ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΛΕΠΤΑ ΩΣ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ
Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Έκλεισε μόνος του το ραντεβού με τους δολοφόνους του! Οι προφυλάξεις των εκτελεστών και το μήνυμα που του μετέφεραν

Όχι μόνο άνοιξε την πόρτα στους δολοφόνους του αλλά από τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως, ήταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος εκείνος που έκλεισε το ραντεβού με τους δυο νέους «πελάτες». Τους δυο άνδρες που με μια σφαίρα τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ μέσα στο γραφείο του.

Η υπόθεση της δολοφονίας του γνωστού ποινικολόγου έχει σοκάρει το πανελλήνιο. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να βρει τους εκτελεστές του. Αλλά δεν αποκλείεται αυτοί, που δεν νοιάστηκαν καν να κρύψουν τα χαρακτηριστικά τους, να έχουν ήδη φύγει από την Ελλάδα.

Τα 15 δραματικά λεπτά ως τη δολοφονία

Τα νέα στοιχεία από την αστυνομία αναφέρουν ότι το ραντεβού που είχε ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος το βράδυ της Πέμπτης (12.10.2017) δεν «κλείστηκε» όπως συνηθίζεται. Δεν έγινε τηλεφώνημα στη γραμματεία της εταιρίας του. Εκείνοι που ζήτησαν να δουν τον γνωστό δικηγόρο, φαίνεται πως επικοινώνησαν απευθείας με τον ίδιο.

Λίγο αφού έκλεισε το τελευταίο ραντεβού της ζωής του, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, τηλεφώνησε στη γυναίκα του. «Θα αργήσω λίγο το βράδυ, γιατί του ζήτησαν ραντεβού δυο νέοι πελάτες», είπε στη σύζυγό του.

Ήταν περίπου 19:00 το απόγευμα όταν οι δυο άνδρες έφτασαν στα γραφεία της δικηγορικής εταιρίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, στην οδό Ασκληπιού 154.

Συνάντησαν τον ίδιο τον Ζαφειρόπουλο κι έναν 32χρονο νεαρό δικηγόρο, που εργάζεται στην εταιρία ως ασκούμενος. Αφού για λίγα λεπτά συζήτησαν «περί ανέμων και υδάτων», ζητήθηκε από τους «πελάτες» να μπουν στην ουσία της υπόθεσής τους.

Τότε, εκείνοι ζήτησαν να μιλήσουν κατ’ ιδίαν με τον 52χρονο ποινικολόγο. Ο Μ. Ζαφειρόπουλος, είπε στον 32χρονο συνεργάτη του να αποχωρήσει για να συζητήσει μαζί τους. Ο νεαρός δικηγόρος αποχώρησε. Όταν επέστρεψε, βρήκε τον εργοδότη του, νεκρό μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Βγήκαν δυο φορές από το γραφείο οι εκτελεστές

Μια άλλη παράμετρος που έρχεται στο φως, από δικαστικούς κύκλους, δημιουργεί ένα νέο σενάριο για το τι έγινε στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Στα 15 λεπτά που έμειναν με τον γνωστό ποινικολόγο οι δυο δολοφόνοι, βγήκαν δυο φορές από την αίθουσα, με το πρόσχημα πως ήθελαν να πάνε τουαλέτα.

Δεν αποκλείεται να ήθελαν να ελέγξουν το χώρο για να ξέρουν πως θα έφευγαν.

Δικαστικοί κύκλοι αναφέρουν ότι αποκλείεται να πρόκειται για τρομοκρατική επίθεσης ή έγκλημα πάθους. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, δεν αποκλείεται οι δυο εκτελεστές να γνώριζαν προσωπικά το θύμα (σ.σ. γι’ αυτό και να έκλεισαν απευθείας το ραντεβού) και να πήγαν στο γραφείο του είτε για να του μεταφέρουν κάποιο μήνυμα, είτε για να κάνουν κάποια διαπραγμάτευση.

Μια σφαίρα

15 λεπτά από τη στιγμή που ξεκίνησε η συνάντηση, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, ήταν νεκρός. Με μια σφαίρα, οι εκτελεστές του τον πυροβόλησαν στο θώρακα. Η σφαίρα χτύπησε την καρδιά και προκάλεσε ρήξη πνεύμονα.

Το όπλο που χρησιμοποίησαν οι δολοφόνοι ήταν μικρού διαμετρήματος. Το πιθανότερο, να τον εκτέλεσαν με περίστροφο. Στον τόπο της δολοφονίας, δεν βρέθηκε άλλωστε κάλυκας. Ο πυροβολισμός σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα του ιατροδικαστή έγινε από απόσταση ενός με ενάμισι μέτρου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος έκανε ενστικτωδώς μια κίνηση με τα χέρια του για να προστατευτεί. Αλλά το χτύπημα ήταν «επαγγελματικό». Βρήκε τον 52χρονο στη δεξιά πλευρά του θώρακα.

Αφού εκτέλεσαν τον 52χρονο, οι δυο δολοφόνοι έφυγαν πεζή και κινήθηκαν αντίθετα από την Ασκληπιού, με κατεύθυνση προς την Αθήνα.

newsit.gr