Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:57 | 06/11/2017
Πολύνεκρη επίθεση στην οδό Δέγλερη, κατά τη διάρκεια μεταγωγής - πιθανόν σήμερα Δευτέρα 6 Νοεμβρίου - στο Εφετείο Αθηνών των οργανωτών της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, σχεδίαζε η «αλβανική μαφία»! Το οπλοστάσιο με Καλάσνικοφ, χειροβομβίδες, εκρηκτικά αλλά και αστυνομικές στολές που εντοπίστηκε σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα το οποίο ανήκε στους δολοφόνους του δικηγόρου προοριζόταν για να χτυπηθεί κλούβα της Αστυνομίας που θα μετέφερε τους ηθικούς αυτουργούς των δολοφόνων σε δίκη για το «συμβόλαιο θανάτου» του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου. Η δίκη είχε αναβληθεί στις 4 Σεπτεμβρίου. Ακόμη, εξετάζεται η περίπτωση χτυπήματος στο Εφετείο σε δίκη την Παρασκευή.
 
Ο 32χρονος δολοφόνος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου φέρεται να έχει αναφέρει σε αστυνομικούς ότι «σώθηκαν» που εντόπισαν τη «βάση» των ποινικών στην Καλλιθέα. Εικάζεται ότι τα 5 εκατ. ευρώ που ζητούσαν, με τη μοιραία παρουσία τους στο γραφείο του δικηγόρου, αφορούσαν τη χρηματοδότηση της μεγάλης φυγής τους. Ο σχεδιασμός αυτός δίνει μια νέα διάσταση στη δράση του μεγάλου αλβανικού οργανωμένου κυκλώματος που εκπορεύεται ανεξέλεγκτα από τις φυλακές Κορυδαλλού και σκοτώνει για ασήμαντο αφορμή. Ο μεγάλος φόβος είναι ότι σύντομα ίσως προχωρήσει και σε άλλον κύκλο δολοφονιών που να αφορούν πάλι ποινικές υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται.

 

«Στρατός» 200 Αλβανών

 
Την ίδια ώρα συγκλονίζει η κατάθεση του συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου που ήταν στο γραφείο του 52χρονου ποινικολόγου, ο οποίος αναφέρει ότι άκουσε έναν από τους δράστες να λέει: «Ρίξ' του τώρα μια στα πόδια γιατί πρέπει να πάρει το μήνυμα». Παράλληλα εντυπωσιάζει η δράση - όπως αποτυπώνεται στους δικαστικούς φακέλους που παρουσιάζει «Το Βήμα» - των αλβανών «εγκεφάλων» της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου.
 
Οι συγκεκριμένοι κρατούμενοι που είχαν έναν δικό τους «στρατό» 200 αλβανών ποινικών προχωρούσαν από κλοπές πορτοφολιών στο μετρό ως αιματηρές επιθέσεις με πολυβόλα σε μπαρ και εστιατόρια που θύμιζαν περίοδο Αλ Καπόνε. Και από ληστείες και βιασμούς ως διεκπεραίωση «συμβολαίων θανάτου» αλλά και αιματηρές, εκφοβιστικές ενέργειες σε βάρος σωφρονιστικών υπαλλήλων. Είναι μάλιστα χαρακτηριστική η άνεση κινήσεων που απέκτησαν στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου είχαν μεταμεσονύκτιες συναντήσεις με άλλους αλλοδαπούς κρατουμένους, σε χώρους στους οποίους έχουν πρόσβαση μόνο διοικητικοί υπάλληλοι του σωφρονιστικού καταστήματος, προκειμένου να κανονίζουν τις «εγκληματικές δουλειές» τους.
 
Εκπληκτικό είναι επίσης ότι στη δικογραφία της δράσης των συγκεκριμένων Αλβανών-αρχηγών του οργανωμένου εγκλήματος και ηθικών αυτουρ γών της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου περιλαμβάνονται ψυχιατρικές γνωματεύσεις για «παρανοϊκό ιδεασμό και ψευδείς ακουστικές ψευδαισθήσεις». Στις γνωματεύσεις αυτές αναφέρεται επίσης ότι οι ποινικοί έλεγαν στους γιατρούς ότι «τους κυνηγάει το FBI να τους σκοτώσει» και ότι οι ίδιοι «έχουν σκοτώσει τέσσερις στρατηγούς»!
 

Εγκληματικό δίδυμο

 
Ο 32χρονος δολοφόνος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου είναι Ρομά αλβανικής καταγωγής και διέμενε παλαιότερα σε καταυλισμό στην Εύβοια. Κατηγορήθηκε τη διετία 2006-2007 για δύο ληστείες και βιασμούς νεαρών γυναικών στην περιοχή της Γλύφας Χαλκίδας και στο Αλσος Βεΐκου. Σύμφωνα με τους συγκεκριμένους δικαστικούς φακέλους, ο 32χρονος και δύο συνεργοί του έσπαγαν με οικοδομικά εργαλεία τα παρμπρίζ των οχημάτων, έβγαζαν έξω τα έντρομα ζευγάρια και τα λήστευαν, ενώ με κατσαβίδια έβγαζαν μέχρι και τα στερεοφωνικά αυτοκινήτων. Υστερα προχωρούσαν σε σεξουαλική κακοποίηση των γυναικών.
 
Ωστόσο είναι χαρακτηριστικό ότι στην περίπτωση της Εύβοιας στόχευαν να κρατήσουν όμηρο την κοπέλα προκειμένου ο νεαρός συνοδός της να πάει στους γονείς του και να τους φέρει ποσό 3.000 ευρώ ώστε να τους αφήσουν ελεύθερους. Η ΕΛ.ΑΣ. έφθασε στα ίχνη του 32χρονου ύστερα από πληροφορίες που δόθηκαν ότι μόλις είχε επιστρέψει στον καταυλισμό κόμπαζε για τη ληστεία και τον βιασμό.
 

Βιαστές και ληστές

 
Στη δεύτερη περίπτωση, στο Αλσος Βεΐκου, άρπαξαν τη 19χρονη κοπέλα μέσα από το αυτοκίνητο όπου βρισκόταν με τον φίλο της και τη μετέφεραν σε ερημική περιοχή στην Εθνικό Οδό Αθηνών - Λαμίας, όπου ο 32χρονος δολοφόνος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και οι συνεργοί του τη βίασαν. Ακόμη, σύμφωνα με τον δικαστικό φάκελο, ο ίδιος δράστης λίγες ημέρες αργότερα είχε αρπάξει μια κοπέλα 21 ετών, επίσης από το Αλσος Βεΐκου. Ωστόσο ακολούθησε καταδίωξή του από περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. και άφησε ελεύθερη την έντρομη κοπέλα στην περιοχή του Κρυονερίου.
 
Ο δεύτερος από τους δράστες, ο οποίος ήταν ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής στην περιοχή της Μεγαλόπολης, είχε προχωρήσει σε ληστείες τραπεζών. Ο 32χρονος, σύμφωνα με εκμυστηρεύσεις σε κοντινά του πρόσωπα, είχε από τις αρχές Σεπτεμβρίου «κανονίσει» την αιματηρή επίθεση στον δικηγόρο ύστερα από συνεννόηση με μια «μεσάζοντα» των αλβανών δραστών.
 
 
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν εστιάσει το ενδιαφέρον τους στον ρόλο των τριών αλβανών κρατουμένων που έδωσαν εντολή για τη δολοφονία του 52χρονου δικηγόρου και για τους οποίους εκφράζονται φόβοι ότι ίσως προχωρήσουν σε νέες εγκληματικές επιθέσεις. Κι αυτό γιατί ακόμη και η τυχόν καταδίκη τους για τον θάνατο του δικηγόρου δεν θα αλλάξει την ποινική κατάστασή τους αφού έχουν διαπράξει – από το 1995 – τουλάχιστον 40 εγκληματικές ενέργειες και έχουν ήδη πολυετείς καταδίκες (ένας εξ αυτών έχει καταδικασθεί ήδη σε 17 φορές ισόβια). 
 
Η συγκεκριμένη «τριάδα» των αλβανών εγκεφάλων έχει γνωρισθεί στις φυλακές Κορυδαλλού και Τρικάλων (όπου προ πενταετίας είχε υπάρξει η γνωστή αιματηρή μαζική απόδραση άλλων αλβανών κρατουμένων) και έχει προχωρήσει – συνολικά ή επιμέρους – σε σειρά αιματηρών επιθέσεων για ασήμαντη αφορμή. Ανάμεσα σε αυτές ήταν οι επιθέσεις το 2014 σε μπαρ στο Μικρολίμανο, σε καφετέρια στην πλατεία Αγίου Παύλου και σε άλλο καφέ στην οδό Αριστοτέλους, με συνολικό απολογισμό έναν νεκρό και περίπου 30 τραυματίες. Στην πρώτη περίπτωση, στο Μικρολίμανο, οι δράστες υποστήριξαν ότι ήταν ζαλισμένοι και δεν θυμούνταν γιατί «γάζωσαν» το κατάστημα, ενώ στη δεύτερη ότι αιτία ήταν ένας καβγάς για ένα ποδήλατο. Στην τρίτη περίπτωση στην οδό Αριστοτέλους οι πυροβολισμοί ρίχθηκαν γιατί «ένας άσχετος ομοεθνής τους, τους είπε ότι μέσα στο μαγαζί υπήρχε ένας άλλος Αλβανός με τον οποίο είχε διαφορές προ... δεκαετίας». Και εκείνοι δεν χρειάστηκαν περισσότερα για να ανοίξουν πυρ.
 
Στους δικαστικούς φακέλους της υπόθεσης υπάρχουν περιγραφές για «Καλάσνικοφ που έπαιρναν από την Ομόνοια έναντι 600 ευρώ», για αρπαγές πορτοφολιών που οι ίδιοι διέπρατταν στο μετρό της Αθήνας, για συνεργούς που είχαν στη μεγάλη σπείρα κλοπών στα μέσα μαζικής μεταφοράς που εξάρθρωσε πρόσφατα η ΕΛ.ΑΣ. Επιπλέον στη δικογραφία φέρεται να έπαιρναν τα τηλέφωνα των οδηγών ταξί στα οποία εισέρχονταν μετά από εγκληματικές επιθέσεις προκειμένου «να μην τους καρφώσει ο ταξιτζής». 
 
Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.
 
 
 


 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis