Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:28 | 17/05/2019

Η Πρόεδρος Εφετών επί τιμή, Σταυρούλα Βιργινία Βρυώνη Κωνσταντινίδου και κόρη του εισαγγελέα της υπόθεσης Πολκ σπάει τη σιωπή της και υπερασπίζεται τις αποφάσεις του πατέρα της

Μια δωδεκάχρονη που είχε ως παιδική χαρά την εκδίκαση της δολοφονίας του Τζορτζ Πολκ, 71 χρόνια μετά σπάει τη σιωπή της. Στη συνέντευξη που δημοσιεύεται αποκλειστικά στο ethnos.gr η κόρη του Παναγιώτη Κωνσταντινίδη και εισαγγελέα της υπόθεσης, η Σταυρούλα Βιργινία Βρυώνη Κωνσταντινίδου μιλά για όλα όσα έζησε και τη δική της πεποίθηση για την ορθότητα της καταδίκης του Γρηγόρη Στακτόπουλου.  

Ήταν 16 Μαΐου 1948, στην κορύφωση του Εμφυλίου Πολέμου στην Ελλάδα, όταν ο βαρκάρης Λάμπρος Αντώναρος βρίσκει να επιπλέει στον θαλάσσιο χώρο της Θεσσαλονίκης ένα πτώμα με μια σφαίρα στο κρανίο και δεμένο χειροπόδαρα. Γρήγορα ανακαλύπτεται ότι το πτώμα ανήκει στον αμερικανό δημοσιογράφο Τζορτζ Πολκ, απεσταλμένο του ειδησεογραφικού δικτύου CBS.

Ο Πολκ ήθελε να πάρει συνέντευξη από τον Μάρκο Βαφειάδη, ηγετική φυσιογνωµία του ΚΚΕ και της Εθνικής Αντίστασης, αλλά και πρωθυπουργό της Προσωρινής ∆ηµοκρατικής Κυβέρνησης (της λεγόµενης «κυβέρνησης του βουνού») που είχε δηµιουργηθεί µε πρωτοβουλία του κοµµουνιστικού κόµµατος.

Οι έρευνες γρήγορα στράφηκαν προς τον αγγλομαθή δημοσιογράφο Γρηγόρη Στακτόπουλο. 

Παρά την αντίθετη κοινή πεποίθηση ότι πρόκειται για μία υπόθεση που δεν έχει ακόμη διαλευκανθεί, η κα Βρυώνη Κωνσταντινίδου αισθάνεται βέβαιη για την ορθότητα της καταδίκης.

 

Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στο πλαίσιο δημοσιογραφικού ερευνητικού πρότζεκτ του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Επικοινωνίας (ECI)

ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis