Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:30 | 10/09/2015

Κλείσιμο των αναπνευστικών οδών με άγνωστο αντικείμενο που προκάλεσε τον ασφυκτικό θάνατο, διαπιστώνει ο ιατροδικαστής για τις συνθήκες θανάτου του 66χρονου άνδρα από την Γεωργία μέσα στο φτωχικό οικογενειακό κτίσμα των προσφυγικών στη Δραπετσώνα.

 

Ο άνδρας είχε βρεθεί νεκρός, δεμένος χειροπόδαρα πάνω στο κρεβάτι του,  σε ισόγεια οικία στην οδό Εθν. Αντιστάσεως 205 στη Δραπετσώνα.

Σε διπλανό δωμάτιο από εκείνο που εντοπίστηκε ο 66χρονος, κοιμόταν ένας 94χρονος, κατάκοιτος άνδρας, τον οποίο φαίνεται να φρόντιζε το θύμα, και ήταν καλά στην υγεία του.

Το συγκρότημα των τριών οικιών ανήκε στον 94χρονο και είχε κοινή αυλή με αυτό στο οποίο διέμενε η 85χρονη αδερφή του, που έχει προβλήματα ακοής, και ένα ακόμη που μένει ο 56χρονος γιος της, με προβλήματα νόησης.

Η φρικτή αποκάλυψη ήρθε λίγο πριν τις 08:00 προχθές το πρωί όταν ο ανιψιός του 94χρονου, αναζήτησε τον θείο του αλλά και τον Γεωργιανό που τον φρόντιζε.  Μπήκε στο σπίτι και στο ένα υπνοδωμάτιο βρήκε νεκρό τον 66χρονο πάνω στο κρεβάτι, δεμένο στα χέρια και τα πόδια. Ειδοποίησε μία γυναίκα που γνώριζε την οικογένεια προκειμένου να επικοινωνήσει με την αστυνομία, κάτι που φυσικά έκανε.

Λίγο αργότερα αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας έφθασαν εκεί όπως και ιατροδικαστής. Από την πρώτη έρευνα δεν εντοπίστηκαν ίχνη παραβίασης στο σπίτι, ωστόσο οι ένοικοι συνήθιζαν να αφήνουν ανοικτές πόρτες και παράθυρα λόγω ζέστης, που μπορεί να εκμεταλεύτηκαν οι δράστες. Οι εσωτερικοί χώροι του σπιτιού φαίνεται να είχαν κάποια ίχνη έρευνας, στοιχείο που ενισχύει την εκτίμηση πως πρόκειται για ληστρική εισβολή που κατέληξε στο έγκλημα. Το θύμα δεν έφερε εξωτερικές κακκώσεις.

Οι αξιωματικοί που έχουν αναλάβει την έρευνα αναμένουν και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων από τα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, για την τυχόν περίπτωση ταυτοποίησης αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού των δραστών στον χώρο του εγκλήματος.

 

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis