Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:19 | 17/06/2020

Ενώπιον του εισαγγελέα θα βρεθούν μητέρα και κόρη, ο οποίες κατηγορούνται για τη δολοφονία του 49χρονου στον Εύοσμο. Οι δύο γυναίκες υποστηρίζουν ότι κακοποιούνταν σεξουαλικά για χρόνια από το θύμα και μάλιστα, η 18χρονη κόρη, φέρεται να κατέθεσε προανακριτικά ότι ο 49χρονος πατέρας της τη βίαζε από την ηλικία των 14 ετών.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράβαση του νόμου περί όπλων. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, πρόκειται για την 45χρονη σύζυγο του θύματος και την 18χρονη θυγατέρα τους, ενώ μέχρι να απολογηθούν στον 6ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, και να αποφασιστεί η περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση, παραμένουν σε καθεστώς κράτησης.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η 18χρονη φέρεται να κατέθεσε προανακριτικά ότι ο 49χρονος πατέρας της τη βίαζε από την ηλικία των 14 ετών, ενώ θύμα κακοποίησης από τον σύζυγό της ισχυρίστηκε πως υπήρξε και η 45χρονη. Όπως ανέφερε η τελευταία, υπό αυτές τις συνθήκες εκείνη αποφάσισε να εγκαταλείψει το σπίτι παίρνοντας μαζί της και τα δύο τους παιδιά.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον δικηγόρο τους, Ιάκωβο Ψωμιάδη, η μητέρα είχε φιλοξενηθεί πριν χρόνια και σε ξενώνα κακοποιημένων γυναικών. Όταν ο εισαγγελέας την ρώτησε γιατί έφυγε από τον ξενώνα κακοποιημένων γυναικών, εκείνη απάντησε: «Έμεινα 3 μήνες. Πόσο ακόμη να έμενα;»

«Είναι θύματα μιας συστηματικής σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης επί σειρά ετών. Σε στιγμή απόγνωσης έφτασαν σε αυτήν την πράξη, η οποία εκείνη την στιγμή φάνταζε ως η μοναδική λύση για να σωθούνε από τα δεινά που έχουν υποστεί όλα αυτά τα χρόνια», δήλωσε στις κάμερες ο δικηγόρος των δύο γυναικών.

Η 49χρονη φέρεται στο μεσοδιάστημα να είχε συνάψει σχέση με άλλο άνδρα με τον οποίο απέκτησε παιδί. Κατόπιν παρότρυνσης όμως του γιου τους -ο οποίος ήταν εκείνος που βρήκε νεκρό τον 49χρονο το βράδυ της περασμένης Κυριακής- επέστρεψαν στο σπίτι όπου ζούσαν επί της οδού Ιθάκης στον Εύοσμο, δυτικά της Θεσσαλονίκης.

Οργισμένη η αδερφή του 49χρονου

Την ίδια στιγμή, η αδερφή του 49χρονου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό STAR διέψευσε τα όσα ισχυρίστηκαν οι δύο γυναίκες. «Αγαπούσε πάρα πολύ και τα παιδιά του και τη γυναίκα του. Είναι ψέματα. Τα κάνουν για να ελαφρύνουν τη θέση της κόρης, γιατί μαζί μάνα και κόρη τον σκότωσαν. Ο αδερφός μου ποτέ δεν σήκωσε χέρι επάνω της. Δεν τιμάνε ούτε τη μνήμη του νεκρού.Δεν άξιζε ο αδερφός μου να είναι σε αυτήν τη θέση. Στα παιδιά του δεν έλειψε τίποτα ,αυτός έκανε στερήσεις για να τα έχουν τα παιδιά του όλα και στο τέλος ...το τέλος το ξέρετε» δήλωσε.

«Θα γυρίσουν τώρα και θα πούνε ότι ο Λάζαρος έκανε τέτοιο πράγμα, είναι δυνατόν, θα τρελαθούμε τελείως, δηλαδή υπάρχει και θεός, αυτή η γυναίκα δεν ξέρω μας έχει αφήσει άναυδους» δηλώνει η αδερφή του νεκρού οδηγού ταξί.

newpost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis