Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:29 | 09/01/2018

Σε δύο πρόσωπα που, όπως υποστηρίζει, τον πλήρωσαν για να σκοτώσει την Δώρα Ζέμπερη, αναφέρεται στην συμπληρωματική απολογία του ο 58χρονος δολοφόνος της άτυχης εφοριακού.

Συγκεκριμένα μιλά για έναν δικηγόρο και έναν άνδρα με το όνομα Χάρης, οι οποίοι του ζήτησαν «να βγάλει από τη μέση την Δώρα Ζέμπερη γιατί κυνηγάει πλούσιους και καταστρέφει οικογένειες». Ο 58χρονος υποστηρίζει ότι του έδωσαν χρήματα για να αγοράσει ναρκωτικά, έναν φάκελο που περιείχε μία φωτογραφία του θύματος και 6.000 ευρώ. Συνολικά, λέει, θα του έδιναν 30.000 ευρώ.

[custom:google-ads]

Αναλυτικά η απολογία του

«Αναφέρομαι στην από 10/11/2017 απολογία μου και στο από 22/12/2017 απολογητικό μου υπόμνημα.

Το Σεπτέμβριο του 2017 είχα πάει στον Εισαγγελέα Ποινών για να δηλώσω την αλλαγή της διεύθυνσης μου. Κατά την παραμονή μου στους χώρους της Εισαγγελίας με πλησίασε ένας δικηγόρος με τον οποίο είχα μιλήσει στα δικαστήρια και στον Κορυδαλλό. Με ρώτησε αν παίρνω ναρκωτικά και του απάντησα θετικά. Περαιτέρω μου είπε ότι έχει μία δουλειά για μένα και ότι αν την κάνω αυτή τη δουλειά θα μπορέσω να πάρω ένα καΐκι και να έχω μια νόμιμη δουλειά. Μου ζήτησε να τον περιμένω στο καφέ απέναντι από την Ευελπίδων και να καθίσω έξω για να μπορεί να εποπτεύει τον χώρο.

Μετά από αρκετή ώρα έφτασε ο δικηγόρος μαζί με έναν άλλον άνδρα, τον οποίο μου σύστησε ως Χάρη. Κατά την συνάντηση αυτή μου είπε ότι έχει μια δουλειά για μένα από την οποία θα έβγαζα 30.000 ευρώ αλλά θα έπρεπε να του πω προκαταβολικά αν θα την κάνω ή όχι γιατί αν μου έλεγε περί τίνος πρόκειται δεν θα υπήρχε επιστροφή.

Δέχθηκα και μου είπε ότι υπάρχει μία κοπέλα η οποία είναι κακιά και έχει καταστρέψει οικογένειες και τη θέλει να τη βγάλει από την μέση για 3-4 μήνες πριν το 2018. Επίσης μου είπε ότι προσπάθησε να την απομακρύνουν από την εργασία της αλλά δεν ήταν δυνατόν γιατί ήταν έμπιστη. Επίσης μου είπε ότι κάποιοι από τους ανθρώπους που κυνηγάει είναι πλούσιοι και ισχυροί στους οποίους δημιουργεί πρόβλημα. Μου είπε επίσης ότι τον ενδιαφέρει το περιεχόμενο της τσάντας της χωρίς να μου ξεκαθαρίσει ποιο ήταν ακριβώς. Μου έδωσε 350 ευρώ για να πάρω ηρωίνη και έβγαλε από τον ντοσιέ του ένα χαρτί το οποίο περιείχε κάποια χάρτινα μπαλάκια από τα οποία έπρεπε να παίρνω μισό κάθε μέρα. Δεν ξέρω τι ουσία ήταν αυτά τα μπαλάκια αλλά μου είπε ότι σε συνδυασμό με την μεθαμφεταμίνη θα με βοηθούσαν να γίνω πιο δυνατός, και να ξεπεράσω τις αναστολές για τη δουλειά που μου ανέθεσε.

Το ίδιο απόγευμα στην ίδια καφετέρια ο Χάρης μου έδωσε ένα φάκελο που περιείχε τη φωτογραφία της κοπέλας και 6.000 ευρώ. Μου είπε επίσης ότι η κοπέλα συχνάζει στο νεκροταφείο και ότι θα έπρεπε να την παρακολουθήσω για να δω αν βγάζει κάτι από την τσάντα της και το κρύβει στο μνήμα. Μου είπε να κρατάω λουλούδια και να μείνω απαρατήρητος. Πράγματι, παρακολούθησα την κοπέλα στο νεκροταφείο αλλά δε διαπίστωσα να κρύβει κάτι στο μνήμα. Σε τακτά χρονικά διαστήματα συναντούσα τον Χάρη ο οποίος ερχόταν έξω από το σπίτι που έμενα προσποιούμενος ότι δήθεν διαβάζει εφημερίδα ενώ εγώ είχα μισάνοιχτο το παράθυρό μου. Παράλληλα με προμήθευε αυτά τα χάρτινα μπαλάκια και μεθαμφεταμίνη. Κάποια στιγμή μου είπε να έχεις το νου σου γιατί αυτή ή την άλλη εβδομάδα θα γίνει.

Μάλιστα ο Χάρης μου είπε ότι θα μου έδινε 4.000 ευρώ κατ’ εντολή του αφεντικού αλλά μου έδωσε μόνο 2.000. Επίσης μου έδωσε κάποιες «χάντρες» οι οποίες δεν ξέρω τι ουσία περιείχαν και μου είπε ότι αυτές θα με κάνουν άντρα. Μετά από λίγες ημέρες μου είπε ότι θα γίνει ή σήμερα ή αύριο και ότι περίμενε πληροφορίες για το περιεχόμενο της τσάντας. Μου είπαν να είμαι τις συμφωνημένες ώρες στο σπίτι μου (πριν τις 9.00 το πρωί 11.00 – 13.30 το μεσημέρι και 11.00 το βράδυ και μετά). Την επόμενη μέρα μου είπε ότι η δουλειά θα γινόταν εκείνη την ημέρα και ότι έπρεπε να πάω στο νεκροταφείο από τις 3 το μεσημέρι.

Εφτασα στο νεκροταφείο γύρω στις 3:20 οπότε έκατσα και περίμενα. Εκανα μια βόλτα και μετά από λίγη ώρα είδα την τσάντα και κατάλαβα ότι η κοπέλα είχε έρθει. Σκέφτηκα να πάρω μόνο την τσάντα και να μην κάνω κακό στην κοπέλα αλλά όταν αφαίρεσα την τσάντα με αντιλήφθηκε η κοπέλα, ήρθε από πίσω και με τράβηξε, δεν θυμάμαι από πού. Επεσα κάτω, τότε εκείνη έπιασε με το ένα χέρι την τσάντα και αρχίσαμε ο καθένας να τραβάει την τσάντα. Στη συνέχεια άρχισε να με χτυπάει. Τότε σηκώθηκα, έβγαλα το μαχαίρι και της είπα δεν θέλω να σου κάνω κακό θέλω μόνο την τσάντα αλλά εκείνη δεν την άφησε και έτσι όπως τράβηξε την τσάντα και καθώς στηρίχτηκα στον αγκώνα του δεξιού χεριού στον οποίο κρατούσα το μαχαίρι ενώ παράλληλα τραβούσα την τσάντα, εκείνη έπεσε πάνω στο μαχαίρι.

Ακολούθησε πάλη και τότε πότε αυτή βρισκόταν από πάνω μου και πότε εγώ. Κάποια στιγμή που βρισκόταν αυτή από πάνω μου μού γύρισε το δεξί χέρι και εγώ προσπάθησε να αποδεσμευτώ από τη λαβή της και έκανα μια απότομη κίνηση τραυματίζοντάς την στο πρόσωπο. Πάνω στην πάλη η κοπέλα τραυματίστηκε και άλλες φορές με το μαχαίρι χωρίς εγώ να έχω την πρόθεση να την χτυπήσω. Ξαφνικά η κοπέλα σηκώθηκε επάνω κι απομακρύνθηκε κρατώντας με το χέρι της την κοιλιά της. Αμέσως έσπευσα να απομακρυνθώ από το σημείο κοιτάζοντας προς τη γέφυρα που είχαμε συνεννοηθεί να συναντηθούμε με τον Χάρη αλλά εκείνος δεν ήταν. Πριν την πράξη ο Χάρης μου είχε πει να πάρω το κινητό της κοπέλας από την τσάντα και να το πάω στην Μενάνδρου σε ένα κατάστημα κάποιων Πακιστανών.

Πήγα την τσάντα σε ένα οικόπεδο κοντά στο γήπεδο της Ριζούπολης. Η τσάντα περιείχε κάρτες, ένα κινητό, ένα πορτοφόλι, και διάφορα στικάκια. Πήρα τα χαρτονομίσματα των 5 ευρώ και το κινητό, το πήγα στη Μενάνδρου όπου το πούλησα για 20 ευρώ. Πήρα το μαχαίρι και τη μπλούζα που φορούσα και τα πέταξα σε έναν κάδο κοντά στο γήπεδο της Ριζούπολης. Μετά από μια δυο ημέρες, συνάντησα τον Χάρη και τον ενημέρωσα ό,τι είχε συμβεί. Μου είπε να πάω και να κάψω την τσάντα και το περιεχόμενό της το οποίο και έκανα.

Μετά από κάποιες ημέρες ο Χάρης μου είπε να του φέρω τις στάχτες και τα 5 ευρώ γατί την ημέρα του συμβάντος τυχαία η Ζέμπερη ζήτησε να της χαλάσει 5 ευρώ. Τα χαρτονομίσματα δεν τα είχα στην κατοχή μου. Αντί για τις στάχτες της τσάντας πήγα κάποιες τυχαίες στάχτες τις οποίες ο Χάρης μου είπε να αδειάσω σε έναν κάδο απορριμάτων και να γυρίσω να πληρωθώ. Οταν γύρισα στο σημείο, αφού πέταξα τις στάχτες ο Χάρης είχε εξαφανιστεί. Επεδίωξα να συναντήσω το αφεντικό τόσο στην Ευελπίδων όσο και στη Λουκάρεως αλλά και τις δύο φορές με απέφυγε. Το όνομα του αφεντικού δεν μπορώ να σας το αποκαλύψω τώρα, αλλά θα το κάνω μόλις αισθανθώ ασφαλής».

Πηγή πληροφοριών: iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis