Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:14 | 31/03/2017

Μόνο το χασίς δεν ήταν… «μαϊμού», απ’ όσα βρήκαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ. αυτοκίνητο με το οποίο το μετέφερε ένας 62χρονος! Τα δακτυλικά του αποτυπώματα αποκάλυψαν ότι ήταν δολοφόνος, δραπέτης φυλακών, αλλά και φυγόποινος!

Οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας σταμάτησαν το όχημα για να το ελέγξουν στην Σαγιάδα Θεσπρωτίας  και βρήκαν μέσα 38 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 42 κιλών και 570 γραμμαρίων. Ο οδηγός συνελήφθη και κατ’ αρχήν διαπιστώθηκε ότι το Ι.Χ. αυτοκίνητο είναι κλεμμένο και οι πινακίδες κυκλοφορίας πλαστές. Όμως, οι εκπλήξεις δεν σταματούσαν εκεί…

Πλαστές αποδείχθηκαν η αστυνομική ταυτότητα και η άδεια οδήγησης του δράστη, που χρησιμοποιούσε άσχετο όνομα. Όταν δακτυλοσκοπήθηκε, αποκαλύφθηκε ότι ο 62χρονος ήταν βαρυποινίτης καταζητούμενος εδώ και πεντέμισι χρόνια! Είχε καταδικαστεί σε ποινή ισόβιας κάθειρξης και φυλάκισης οκτώ ετών για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία, αλλά στις 21 Νοεμβρίου του 2011 είχε πάρει άδεια από τις φυλακές Δομοκού και είχε… «ξεχάσει» να επιστρέψει!

Και δεν ήταν μόνο αυτά, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε και καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για σωματική βλάβη από αμέλεια και παραβάσεις του Κ.Ο.Κ., με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης εννέα μηνών. Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας που άσκησε σε βάρος του δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για μεταφορά, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, απόδραση κρατουμένου, πλαστογραφία και αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Τώρα, οι αστυνομικοί εξασφάλισαν άδεια άρσης απορρήτου τηλεπικοινωνιών για τα δύο κινητά που είχε μαζί του ο 62χρονος, ώστε να εξακριβώσουν με ποιους ερχόταν σε επαφή, όχι μόνο για την μεταφορά του χασίς, αλλά και για να κρύβεται όλα αυτά τα χρόνια. Αν εντοπιστούν αυτοί που του παρείχαν καταφύγιο, θα κατηγορηθούν για υπόθαλψη εγκληματία.

protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis