Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:44 | 24/02/2015

 

Προς την κατεύθυνση της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου του 47χρονου θύματος, προκειμένου να διαπιστώσουν, αν είχε δεχτεί τηλεφωνήματα, που μπορούν να παραπέμψουν σε απειλές σε βάρος του, κατευθύνονται οι αρμόδιοι που ερευνούν την εκτέλεση του αρχιφύλακα Μάκη Γκαλιμάνη, ο οποίος δέχτηκε σύμφωνα με πληροφορίες 43 σφαίρες από δύο όπλα.

Από αυτές οι 29 προέρχονταν από το καλάσνικοφ και οι άλλες 14 από άλλο όπλο. Φαίνεται ότι ο άτυχος σωφρονιστικός υπάλληλος δεν πρόλαβε καν να δει τους δυο δράστες, αφού τις πρώτες σφαίρες τις δέχτηκε από πίσω και αργότερα οι δυο τον πυροβόλησαν σχεδόν εξ επαφής.
 
Σοκάρουν τους συναδέλφους του στον Δομοκό οι πρώτες πληροφορίες για τις λεπτομέρειες της εκτέλεσης και αρκετοί από αυτούς έχουν ζητήσεις προστασία από την αστυνομία, αφού αισθάνονται ανασφάλεια.
 
Τρεις ημέρες παρακολουθούσαν τον αρχιφύλακα σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα. Φαίνεται ότι το αυτοκίνητο που είχε σταθμεύσει έξω από το σπίτι της μητέρας του και τον παρακολουθούσε, σύμφωνα με μαρτυρία, ήταν μέρες εκεί, αλλά ο άτυχος αρχιφύλακας δεν το είχε προσέξει: «Πρόκειται για πολύ ακριβό συμβόλαιο θανάτου» μας έλεγε παράγοντας των φυλακών του Δομοκού, «Οι δράστες τον ήθελαν νεκρό, παρότι κανείς δεν μπορεί να ξέρει ακόμα το γιατί».
 
Σύμφωνα με την ίδια πηγή το θύμα δεν έπαιρνε προφυλάξεις, ενώ τίποτε δεν πρoϊδέαζε κανέναν ότι θα υπήρχε τέτοια ενέργεια σε βάρος του.
 
Κατά τα άλλα το συγκεκριμένο επεισόδιο με Αλβανό μεγαλοκρατούμενο δεν εκτιμάται ως σοβαρό από τους συναδέλφους του. Όπως μας είπε πηγή των φυλακών του Δομοκού «έτοια επεισόδια συμβαίνουν καθημερινά στις φυλακές. Πράγματι ο συγκεκριμένος αλβανικής καταγωγής κρατούμενος άρχισε πριν από καιρό να συναναστρέφεται με την αλβανική μαφρία, αλλά το επεισόδιο όπου του είπε "για μένα είσαι μόνο ένα τηλεφώνημα" εντάσσεται στην καθημερινότητα του σκληρού κόσμου των φυλακών».
 
Οι έρευνες και εντός φυλακής στρέφονται τώρα και στον κόσμο των φυλακών Γ τύπου του Δομοκού.
 
Αναταραχή επικρατεί και στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με ανακοίνωση ο υπουργός κ. Νίκος Παρασκευόπουλος αντιλαμβάνεται «τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων για την αποτρόπαια δολοφονία του συναδέλφου τους αρχιφύλακα, πράξη που ήδη καταδίκασε».
 
Υπόσχεται και διαβεβαιώνει μάλιστα ότι γίνονται
«προσπάθειες για τη λήψη μέτρων που θα βελτιώνουν το σωφρονιστικό μας σύστημα και θα αποτρέπουν τη δημιουργία επικίνδυνων συνθηκών στο πλαίσιο του».
 
Επισπεύδει μάλιστα και τη συνάντησή του με την Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων και αποβλέπει στη θετική συμβολή της.
 
Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Σωφρονιστικών Υπαλλήλων κ. Γ. Γκίζα στο Δομοκό σε κάθε 100 κρατούμενους αντιστοιχεί μόλις ένας φύλακας, ενώ χαρακτήρισε ως έκτρωμα την πτέρυγα για τις φυλακές ασφαλείας.
 
Και εκείνος χαρακτήρισε ως γεγονός ρουτίνας τις απειλές του μεγαλοκρατούμενου εναντίον του αρχιφύλακα - θύματος, πριν από μήνες.
 
http://www.tovima.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis