Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:08 | 11/11/2015

Δημοσιεύουμε επιστολή αστυνομικού που εστάλη στο policenet.gr

"Υπηρετώ με τον βαθμό του Αρχιφύλακα, σε μεικτό περιφερειακό τμήμα σε μάχιμη θέση.

Για τρίτη χρονιά συνεχόμενα, έρχομαι αντιμέτωπος με το φαινόμενο τους τρεις τελευταίους μήνες κάθε έτους, (μήνες εορτών και αυξημένων φορολογικών υποχρεώσεων), να έχω μειωμένες αποδοχές παρά το γεγονός ότι κάθε φορά εργάζομαι όλα τα πενθήμερα και παραπάνω από το πλαφόν νυχτερινά, λόγο έλλειψης προσωπικού της υπηρεσίας μου.

Επίσης στα 20 χρόνια του υπηρεσιακού μου βίου, έχω κουραστεί να βλέπω, όλα τα άτομα που υπηρετούν, τόσο σε επιτελικές θέσεις όσο και στις εκάστοτε γραμματείες των τμημάτων που υπηρέτησα, να έρχονται εκ περιτροπής το Σάββατο ή την Κυριακή όντας σε ημερήσια ανάπαυση την άλλη μέρα, με την πολιτική τους περιβολή, να εργάζονται το πολύ 2-3 ώρες με πολύ χαλαρούς ρυθμούς και να φεύγουν ώρα 12:00΄ξεκούραστοι, να συνεχίσουν ανέμελα την μέρα τους παίρνοντας τα 48 ευρώ της πέραν του πενθημέρου εργασίας, πάντα με την ανοχή της εκάστοτε διοίκησης.

Αντίθετα με αυτούς, κάποιοι άλλοι συνάδελφοι-ανάμεσα στους οποίους και εγώ, για να δικαιούμαστε το ίδιο χρηματικό ποσό δουλεύουμε πλήρεις πρωινές απογευματινές ή νυχτερινές βάρδιες, πολλές φορές τόσο Σάββατο όσο και Κυριακή, σε μέτρα και γήπεδα και όχι στην βολή του γραφείου μας, ακόμα και σε μεγάλες εορτές και αργίες που τα γραφεία είναι κλειστά.

Επειδή αυτήν την στιγμή νιώθω μεγάλο κορόιδο με την κατάσταση που επικρατεί, θέλω να προτείνω τόσο στην φυσική όσο και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου μας, ένα σχέδιο το οποίο θα εξοικονομήσει χρήματα και θα ξεχρεώσει ταυτόχρονα τις χρεωστούμενες ημερήσιες αναπαύσεις σε κάποιες υπηρεσίες.

Αυτό έχει ως εξής:

Όσοι υπηρετούν σε επιτελικές Υπηρεσίες και υπηρεσίες γραφείων να δικαιούνται το πενθήμερο, μόνο εάν και εφόσον εργαστούν σε μάχιμη υπηρεσία ή Μ.Τ. Σάββατο ή Κυριακή, σε ονομαστικές καταστάσεις που θα δηλώνουν οι ίδιοι ότι επιθυμούν, πλην των γραφείων έκδοσης ταυτοτήτων που εξυπηρετούν μαθητές το Σάββατο.

Την άλλη μέρα μπορούν να πάρουν κανονικά το ρεπό τους.

Άλλως να του δίνει η υπηρεσία ρεπό και τις δύο μέρες να ξεκουραστούν.

Ούτως ή άλλως δεν μπορούν να προσφέρουν κάτι παραπάνω το σαββατοκύριακο την στιγμή που οι λοιπές υπηρεσίες του δημοσίου είναι κλειστές.

Οι ανακριτικοί των γραφείων να κάνουν Αξιωματικοί υπηρεσίας οι δε λοιποί περιπολικό σκοπιά κ.ο.κ.

Έτσι και αμέτρητες οφειλόμενες Η.Α. θα δοθούν και από όσους δεν επιθυμούν να εργαστούν με αυτόν τον τρόπο θα εξοικονομηθούν κονδύλια και δεν θα νιώθουμε όλοι οι υπόλοιποι κορόιδα, που δεν πληρωνόμαστε τα δεδουλευμένα ¼ έκαστου έτους, εξαιτίας κάποιων που εξαντλούν το οικονομικό κονδύλι των πενθήμερων με 3 ώρες χαλαρή εργασία στο γραφείο.

Αλλά όλα αυτά συνεπάγονται πολιτική βούληση και αντοχή στις όποιες πολιτικές πιέσεις ασκηθούν από την εφαρμογή μιας τέτοιας απόφασης."

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis