Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:44 | 26/11/2018

Η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, απηύθυνε το πρωί της Δευτέρας χαιρετισμό, στα πλαίσια συνάντησης-ημερίδας με θέμα «Δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας», που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης» του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

[custom:google-ads]

«Υπάρχουν πολίτες οι οποίοι αισθάνονται ακόμα ευαίσθητοι με την έννοια, είτε της περιθωριοποίησης, είτε της εις βάρος τους επίθεσης για διάφορους λόγους τους οποίους το Σύνταγμα πολύ σαφώς και με πολλή σοφία λέει ότι δεν θα πρέπει να συντελούνται. Δηλαδή, λόγω φύλου, λόγω της φυλής, λόγω της θρησκείας, λόγω μίας σειράς πραγμάτων, να μη δέχονται διακρίσεις και λόγω αυτής της διάκρισης να υφίστανται επιθέσεις, bullying και τέλος βία. Και μάλιστα ενδοοικογενειακά συντελούμενη. Υπό την έννοια λοιπόν αυτή έχουμε πολλά να πούμε, και πολλά περισσότερα να κάνουμε από το να πούμε».

Εν συνεχεία, η Υφυπουργός πρόσθεσε «μπορώ να σας πω με την προηγούμενη πολιτική μου ιδιότητα ως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, είχα βιώσει στα νοσοκομεία, είχα τα στατιστικά στοιχεία, πολλές περιπτώσεις παιδιών τα οποία είχαν υποστεί ενδοοικογενειακή βία, είχαν κακοποιηθεί και το γνωρίζω από πρώτο χέρι και από εκείνη τη θέση στην οποία διετέλεσα».

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό της, η Υφυπουργός ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους για τη συμμετοχή τους στην Ημερίδα: «χαιρετίζω αυτή την προσπάθεια, σας θέλουμε μαζί μας αρωγούς, συμπαραστάτες και συνδέσμους μας ώστε να μπορέσουμε αυτή η αλληλοτροφοδότηση πληροφορίας και δράσης να είναι τέτοια, ώστε να λειτουργήσουμε ως ομάδα για να φέρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα γι’αυτούς που επιθυμούμε να προστατέψουμε. Τις γυναίκες και τα παιδιά. Θέλω να χαιρετίσω ειλικρινά τη συμμετοχή σας, γιατί ξέρω ότι είναι συμμετοχή ουσίας, είναι συμμετοχή υλοποίησης δράσεων έτσι ώστε όταν ξανασυναντηθούμε να λέμε ότι δεν υπάρχει ενδοοικογενειακή βία, μόνο τότε θα είμαστε ικανοποιημένοι, τότε θα πούμε ότι τελέσαμε το σκοπό για τον οποίο βρεθήκαμε».

[custom:google-ads]

Στην Ημερίδα απηύθηνε χαιρετισμό η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου, ενώ μίλησαν επίσης η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών αρμόδια για θέματα ενδοοικογενειακής βίας Αντωνία Γεωργίου, η Γενική Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, η Ταξίαρχος Σοφία Λαμπροπούλου, Διευθυντής Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων/Α.Ε.Α., η Καθηγήτρια Εγκληματολογίας Παντείου Πανεπιστημίου και Επιστημονική Υπεύθυνη του Προγράμματος «PROTASIS» Βασιλική Αρτινοπούλου, από τη Διεύθυνση Δημόσιας Ασφάλειας/Α.Ε.Α. ο Αστυνόμος Α’ Σπυρίδων Μπράτσικας, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων Φωτεινή Κούβελα, η Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη αρμόδια για θέματα ισότητας των φύλων Καλλιόπη Λυκοβαρδή, η Διευθύντρια του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Μαίρη Πίνη και η Πρόεδρος Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών Ευαγγελία Σχοιναράκη.

http://www.minocp.gov.gr/images/stories//2018/photos18/26112018yfyp002.jpg

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis