Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:14 | 04/02/2015

 

Υπέρ του διαλόγου με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των λιμενικών και της αυτοτέλειας του Ταμείου Αρωγής Λιμενικού Σώματος (ΤΑΛΣ) τάχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Θεόδωρος Δρίτσας σε ανοιχτή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (ΠΕΑΛΣ).

Ο κ. Δρίτσας σημείωσε ότι από παλιά έχει την εικόνα του έντιμου διαλόγου και πλέον δεν θα συνεχιστεί ο «διάλογος κωφών» που γινόταν με την προηγούμενη κυβέρνηση για τα ασφαλιστικά θέματα των λιμενικών - κάτι που έθιξε νωρίτερα στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΠΕΑΛΣ κ. Δημήτρης Σαϊτάκης - αλλά θα γίνεται διάλογος για την εξεύρεση λύσεων ακόμα και αν υπάρχουν αποκλίσεις και δεν θα υπάρχουν αιφνιδιασμοί. Αναφέρθηκε ξανά στην αυτοτέλεια του υπουργείου και στην αναπτυξιακή προοπτική του.

Στάθηκε στον κοινωνικό ρόλο του Λιμενικού και είπε πως είναι κοινοί οι στόχοι όπως η αναβάθμιση των υπηρεσιών που θα προέλθει μέσα από συνεργασία. Και πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια κυβέρνηση που έχει ως άξονα τη διατήρηση των αυτοτελών Ταμείων των ενστόλων και σε αυτή τη κατεύθυνση ζήτησε να συγκροτηθεί μια κοινή πρόταση σε συνεργασία με τους συνδικαλιστές του Λιμενικού και να εξασφαλιστεί η ανεξαρτησία του Ταμείου με κάθε τρόπο.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΠΕΑΛΣ έδωσε στον κ. Δρίτσα την αναλογιστική μελέτη εταιρείας για το ΤΑΛΣ και του πρόσφερε ως αναμνηστικό δώρο ένα βιβλίο με την ιστορία του Λιμενικού Σώματος λέγοντας του ότι «προσβλέπουμε στη συνεργασία με το νέο υπουργό».

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΕΑΛΣ χαρακτήρισε τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού ως «κάτι παραπάνω από ικανοποιητικές» και σημείωσε ότι οι συνάδελφοι «κλήθηκαν να αποφασίσουν εάν επιθυμούν ή όχι τη μετατροπή του Ταμείου σε επαγγελματικό Ταμείο δηλαδή σε ένα Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου ή εάν παραμείνει ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου αλλά κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις του νόμου που το υπουργείο Εργασίας ψήφισε το καλοκαίρι. Νόμος που σύμφωνα με το συντελεστή βιωσιμότητας αλλά και απόφαση - εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών οδηγεί μαθηματικά το Ταμείο στη καταστροφή».

Ο κ. Σαϊτάκης πρόσθεσε: «Δηλαδή ζητούν από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος να αποφασίσουν πώς θέλουν να μας τελειώσουν. Αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Ζητούμε από τη νέα κυβέρνηση η οποία είχε δεσμευτεί ως αξιωματική αντιπολίτευση την κατάργηση του συγκεκριμένου άρθρου 220, να το κάνει πράξη. Η μόνη σωστή πράξη και για το Λιμενικό και για τις Ένοπλες Δυνάμεις και για την Αστυνομία και την Πυροσβεστική».

Επεσήμανε ακόμη ότι «η απόφαση μας είναι η εξής: Απόσυρση - κατάργηση του άρθρου 220 άμεσα - τώρα. Είναι η μόνη ορθή και λογική λύση. Όλες οι άλλες λύσεις οδηγούν ένα Ταμείο βιώσιμο, ένα Ταμείο το οποίο δεν έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ διαχρονικά από την Πολιτεία στην καταστροφή».

http://www.tovima.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis