Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:05 | 04/09/2015

Ο Αλ. Γιωτόπουλος μεταφέρθηκε τη Δευτέρα στο νοσοκομείο μετά από επιπλοκές που παρουσιάστηκαν στην υγεία του, λόγω της απεργίας πείνας που πραγματοποιεί από τις 15 Αυγούστου με αίτημα τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή: «Αντέχετε τον θάνατο για μία μεταγωγή; Τέσσερις μήνες μετά την κατάργηση των φυλακών Γ' τύπου, μόνο ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος παραμένει στον Δομοκό.

Στις 14 Μαΐου, μαζί με τον Τζωρτζάτο, κάνανε αίτηση μεταγωγής στον Κορυδαλλό. Στις 30 Ιουνίου, μεταφέρθηκε ο Τζωρτζάτος και υποσχέθηκαν στον Γιωτόπουλο ότι θα τον μεταφέρουν και αυτόν αμέσως μετά. Την Τρίτη 11 Αυγούστου, με επιστολή του στο «Εθνος», δημοσιοποίησε ότι θα ξεκινήσει απεργία πείνας εάν δεν πραγματοποιηθεί η μεταγωγή του στον Κορυδαλλό. Το Σάββατο 15 Αυγούστου, ξεκινάει απεργία πείνας. Αίτημα: η μεταφορά στις φυλακές Κορυδαλλού, στη θέση Β' του παραρτήματος όπου βρισκόταν πριν και όπου υπάρχει απόλυτη ασφάλεια.

Οπως έγραψε και ο ίδιος (στο Εθνος 11/08): "Πώς είναι δυνατόν οι πέντε τελευταίες κυβερνήσεις, του Καραμανλή, του Παπανδρέου, του Παπαδήμου, και οι δυο του Σαμαρά, να θεωρούν ότι υπάρχει ασφάλεια στη θέση Β όπου βρισκόμασταν από το 2009 μέχρι το 2015 και η σημερινή κυβέρνηση να θεωρεί ότι δεν υπάρχει;". Την απόφαση να προχωρήσει σε απεργία πείνας δεν την πήρε παρά μόνο μετά που όλες οι δυνατές ενέργειες που κάναμε, αυτός και εγώ, απέτυχαν. Δεν καταλαβαίνω αυτή την αδιαλλαξία και αυτή την επιμονή για να σπρώχνουν έναν άνθρωπο στα άκρα της ζωής του για ένα αίτημα απλό και λογικό το οποίο θα έπρεπε να έχει ήδη πραγματοποιηθεί».

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΙΝΤΕΛΑΣ

http://www.ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis