Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:42 | 02/03/2015

Τη λήψη δραστικών μέτρων κατά της βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο αποφάσισαν ομόφωνα οι πρόεδροι των ΠΑΕ κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Σούπερ Λίγκα.

Αυτό εξάλλου ανακοίνωσαν τη Δευτέρα το μεσημέρι αμφότεροι οι πρόεδροι των ΠΑΕ Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός Γιάννης Αλαφούζος και Βαγγέλης Μαρινάκης.

Σε δηλώσεις του ο Βαγγέλης Μαρινάκης επισήμανε ότι «ο Ολυμπιακός έκανε πρόταση για δραστικά μέτρα, να ισχύσουν άμεσα ως το τέλος της σεζόν. Υπήρξε ομόφωνη συμφωνία. Είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε ότι δυνατόν για να τελειώσει η διοργάνωση με τον καλύτερο τρόπο και να κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας για τη βία. Είμαστε σε καλό δρόμο».

Επισήμανε δε ότι «για τα άλλα θα έχει το λόγο η Δικαιοσύνη και η Αστυνομία.».

Αντίστοιχες ήταν και οι δηλώσεις του Γ. Αλαφούζου ο οποίος τόνισε ότι θέλουμε να λύσουμε τα πραγματικά προβλήματα που ταλανίζουν το ποδόσφαιρο» και πρόσθεσε ότι συμφωνήσαμε σε συγκεκριμένα μέτρα κατά της βίας, όπως για παράδειγμα η αυστηροποίηση των ποινών.

Ωστόσο και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός είπε ότι συμφωνήσαμε να λύσουμε τις διαφορές μας δικαστικά και εκτός Συμβουλίου.

Τα μέτρα που συμφωνήθηκαν.

1. Να διευθετηθεί το θέμα των καμερών, καθώς και του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

2. Να εναρμονιστεί το πειθαρχικό δίκαιο με αυτό της UEFA.

3. Να δοθεί αυστηρή εντολή στους διαιτητές, όταν υπάρχει εισβολή οπαδών και ρίψη αντικειμένων να γίνεται άμεση διακοπή του αγώνα.

4. Καθολική απαγόρευση μετακινήσεων οπαδών μέχρι το τέλος της σεζόν.

5. Θα ζητηθούν περισσότερες εξουσίες από τους σεκιούριτι και να γίνεται αυστηρότερος έλεγχος κατά την είσοδο των οπαδών στα γήπεδα.

6. Θα ζητηθεί από τον Υπουργό την επαναφορά του ιδιώνυμου. Να υπάρχει, δηλαδή, και τιμωρία προσώπων εκτός από ομάδες.

http://www.tanea.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis