Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:49 | 28/12/2014

Σώθηκαν και τρία παιδάκια ηλικίας δύο έως τριών ετών από το φλεγόμενο «Norman Atlantic» - Παρέμειναν για αρκετές ώρες σε χαμηλή θερμοκρασία και εκφράζονται φόβοι για επιπλοκές στην υγεία τους

Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη των επιβαινόντων στο φλεγόμενο πλοίο «Norman Atlantic».


Ήδη, ιταλικά ελικόπτερα μεταφέρουν τους διασωθέντες στο Λέτσε. Συνολικά έχουν διασωθεί 165 επιβάτες, σύμφωνα με το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό. Εξι από τους διασωθέντες σώθηκαν από το ελληνικό Σούπερ Πούμα.

Μεταξύ των διασωθέντων βρίσκονται και τρία μικρά παιδιά, που επέβαιναν με τους γονείς τους στο Νοrman Atlantic, και τα οποία μεταφέρθηκαν στην στρατιωτική βάση της Γκαλατίνα, κοντά στο Λέτσε.

Από τους διασωθέντες οι 40 βρίσκονται στο Aby Jeanette,14 στο Cruise Europa, 49 στο Spirit of Pireaus και οκτώ στο Λέτσε.

Όπως αναφέρει η ιταλική La Repubblica, τα τρία παιδιά με συμπτώματα υποθερμίας μεταφέρθηκαν αρχικά στη στρατιωτική βάση της Γκαλατίνα και έπειτα σε νοσοκομεία του Λέτσε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ηλικία τους υπολογίζεται ανάμεσα στα δύο και τρία έτη, ενώ επισημαίνεται πως παρέμειναν για αρκετές ώρες σε χαμηλή θερμοκρασία και εκφράζονται φόβοι για επιπλοκές στην υγεία τους.

Και στα τρία παιδιά παράσχονται οι πρώτες βοήθειες στα νοσοκομεία της περιοχής Λέτσε, όπου έχουν μεταφερθεί μαζί με τις μητέρες τους.

Σύμφωνα με τη Repubblica, από τα ξημερώματα οι αρμόδιοι διαχείρισης κρίσεως επιχειρούν σε συνεργασία με τις τοπικές και υγειονομικές αρχές, ενώ, όπως πρόσθεσε ο επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, Μαουρίτζιο Σκάρντια, «προς το παρόν η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Έχει εκτιμηθεί η κατάσταση όλων των τραυματιών που έχουν φτάσει στην ακτή με ελικόπτερα και παράσχονται οι πρώτες βοήθειες στα παιδιά που έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία».

Βέβαια, όπως επισήμανε ο Σκάρντια, η κατάσταση βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, «ακόμα και αν οι πληροφορίες από τη διάσωση είναι αποσπασματικές. Από πλευράς μας έχουμε ενεργοποιήσει όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, έχοντας ειδοποιήσει τις πρώτες βοήθειες όλων των νοσοκομείων του Λέτσε και διαβεβαιώνοντας πως οι τραυματίες θα μεταφερθούν σε άλλες ιατρικές εγκαταστάσεις σύμφωνα με την κατάσταση της υγείας τους, ώστε να μην υπάρχει συμφόρηση».

Εν τω μεταξύ, διασώστης ο οποίος επέτρεψε στην πόλη του Ότραντο, δήλωσε ότι η φωτιά έχει επεκταθεί και πάλι σε μέρος του Νοrman Atlantic και ότι το πλοίο άρχισε να παρουσιάζει εμφανή κλίση προς τη μία του πλευρά.

Τρεις γυναίκες οι οποίες μεταφέρθηκαν, επίσης, στην Γκαλατίνα, παρουσιάζουν ελαφρά υποθερμία, αλλά η υγεία τους δεν προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία.

Οι υπόλοιποι δύο είναι άνδρες, Ιταλοί, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους.

Πηγή:protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis