Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:22 | 20/11/2019

Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω έπειτα από επιχείρηση, πρωινές ώρες της 12-11-2019 στο Αιγάλεω, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αιγάλεω σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 35 και 41 ετών, για απάτη.

Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι εντόπιζαν τα υποψήφια θύματα στο διαδίκτυο έπειτα από ανάρτηση ηλεκτρονικής αγγελίας πώλησης κινητού τηλεφώνου μεγάλης αξίας. Ακολούθως και προκειμένου να ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία, όριζαν με τους ενδιαφερόμενους συνάντηση στην πλατεία Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω, κατά τη διάρκεια της οποίας οι δράστες τους επεδείκνυαν το προς πώληση κινητό το οποίο στη συνέχεια, χωρίς να γίνονται αντιληπτοί, το αντικαθιστούσαν με μη λειτουργικό ομοίωμα.

[custom:google-ads]

Σο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας καθώς και έπειτα από εντοπισμό αγγελίας πώλησης όμοιου κινητού με διαφορετικά στοιχεία ιδιοκτήτη, ανωτέρω αστυνομικοί οργάνωσαν επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας, μετά από προσυμφωνημένο ραντεβού, εμφανίστηκε ο 35χρονος και αφού επέδειξε το κινητό, συνελήφθη την στιγμή που προσπαθούσε να το αντικαταστήσει. Ο συνεργός του, εντοπίστηκε εντός αυτοκινήτου στην ίδια περιοχή να τον αναμένει.

Στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Κουτί περιέχον κινητό τηλέφωνο με απόδειξη αγοράς αξίας -1069- ευρώ
  • Ομοίωμα κινητού τηλεφώνου ίδιου τύπου
  • Ένας φορτιστής
  • Το χρηματικό ποσό των -120- ευρώ

Από την περαιτέρω έρευνα, εξιχνιάσθηκαν επιπλέον δύο (2) περιπτώσεις.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis