Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:44 | 14/06/2016

Στις περιοχές που χαρακτηρίζονται ως «εφεδρεία» για την δημιουργία νέων «hot spots» προσφύγων και μεταναστών ανήκει η Καρδίτσα σύμφωνα με πληροφορίες από το Γενικό Επιτελείο Στρατού που παρουσιάζει η ηλεκτρονική εφημερίδα protothema.gr.

Ο λόγος πάντα για την …περιβόητη Σχολή Αστυφυλάκων στην Καρδίτσα που παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης μέσω Γ.Γ.Δημοσίας Τάξης κου Αναγνωστάκη κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Καρδίτσα όσο και λίγο νωρίτερα του αρμόδιου Αναπληρωτή Υπουργού Προστασία του Πολίτη Κου Ν. Τόσκα σε ερώτηση του Κ. Τσιάρα ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί το συγκεκριμένο κτίριο ως χώρος φιλοξενίας προσφύγων – μεταναστών συνεχίζει να υπάρχει στα σχέδια επί χάρτου έστω και ως λύση «εφεδρείας»…

Στην ίδια κατηγορία φαίνεται να είναι και το πρώην «Mall» για το οποίο και θυμίζουμε ότι όπως και η Σχολή Αστυφυλάκων ήταν μέσα στις προτάσεις που κατέθεσαν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα διαταγή για αποσπάσεις - Αφορά προσωπικό από τον βαθμό του Αστ/κα μέχρι και τον βαθμό του Υ/Β (Ν.3686/2008) και Ειδικούς Φρουρούς

Όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής εφημερίδας protothema.gr χώροι όπως η Σχολή Αστυφυλάκων στην Καρδίτσα, το «Mall» Τρικάλων, το αεροδρόμιο Μεσολογγίου και δύο στρατόπεδα στη Θεσσαλονίκη και άλλοι έξι ακόμα χώροι στην υπόλοιπη Ελλάδα δύνανται να χρησιμοποιηθούν μόνο εφόσον υπάρξουν μεγάλες προσφυγικές ροές το επόμενο διάστημα.

 

 

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας γίνεται και αναφορά στο ιδιωτικό «hot spot» της οδού Αφάτου στην Καρδίτσα όπου φιλοξενούνται από τις 8 Απριλίου 31 πρόσφυγες.

Δείτε ακολούθως το υπόλοιπο ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής εφημερίδας protothema.gr για τους υποψήφιους χώρους φιλοξενίας προσφύγων – μεταναστών το επόμενο διάστημα:

«…Συγκεκριμένα, σήμερα λειτουργούν 34 δομές στην ηπειρωτική χώρα και 5 στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου υπό την εποπτεία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας (32), του υπουργείου Εσωτερικών (1), της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ (1) και άλλων φορέων (5) που φιλοξενούν 35.158 πρόσφυγες και μετανάστες, αν και έχουν δυνατότητες να στεγάσουν 42.929 άτομα.

Σε αυτά δεν προσμετρώνται οι δύο καταυλισμοί σε Πειραιά και Ελληνικό όπου διαμένουν περίπου 6.200 άτομα. Πρόκειται για κέντρα σε Κυλλήνη, Σκαραμαγκά, Ελαιώνα, Οινόφυτα, Λαμία, Καρδίτσα, Λάρισα, Ιωάννινα, Βέροια, Κιλκίς κ.α.

Σε αυτά θα προστεθούν άμεσα άλλα 13 κέντρα, καθώς έχουν εγκριθεί από τα αρμόδια υπουργεία και έχουν ξεκινήσει οι εργασίες διαμόρφωσης των χώρων. Οπως προκύπτει από τον σχετικό κατάλογο, οι δομές βρίσκονται στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, στο κτίριο αντισεισμικών εργαστηρίων στη Νίκαια, σε παιδική κατασκήνωση στη Ραφήνα, στη Στυλίδα, στον βιομηχανικό χώρο «Καραμανλής» στη Σίνδο, σε πρώην δημοτικό σχολείο στη Βόλβη και στο πρώην «Ατλάντικ» στα Τρίκαλα. Επίσης ως χώρος που έχει αναγνωριστεί και έχει πάρει την έγκριση από τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Αμυνας προκειμένου να προχωρήσουν οι εργασίες αναφέρεται και η Παιδόπολη Αγίας Ελένης στα Ιωάννινα.

www.ideesmag.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis