Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:37 | 11/10/2017

Η φυσική ηγεσία το αρνείται μετ' επιμονής ,οι ομοσπονδίες συμβιβάζονται με την διατήρηση των προνομίων τους .

Ήδη οι πρώτες πληροφορίες μιλάνε για συμβιβασμό με το υπάρχον μισθολόγιο που έχει βαπτισθεί και βαθμολόγιο των κλιμακίων .

Οι διαπραγματεύσεις περιστρέφονται γύρω απ την απόκτηση 1-2 κλιμακίων και όχι σε όλες τις κατηγορίες. Μια έωλη υπόσχεση που προσκρούει σε δημοσιονομικές δυσκολίες και αυτή.
Η πολιτική ηγεσία φαίνεται να είναι θετική ,αλλά χωρίς ιδιαίτερο προγραμματισμό και αναζητά όλο στοιχεία, υπηρετούντων ανά βαθμό.

Οι επιτροπές έχουν ατονήσει και δεν έχουν συνεδριάσει έως σήμερα. Θα επιχειρηθεί εν όψει συνεδρίου της ΠΟΑΞΙΑ μια κάποια επανασύσταση για απορρόφηση των κραδασμών και αντιδράσεων.

Το βαθμολόγιο για να λάβει σάρκα και οστά απαιτούνται 3-4 ουσιαστικές και ριζοσπαστικές παρεμβάσεις.

Κατάργηση των 5 αντιστρατήγων και ο περιορισμός σε εναν,αυτόν του Αρχηγού. Ένας υποστράτηγος ως υπαρχηγός και 20 περίπου ταξίαρχοι για επιτελείο ,βόρεια και νότια Ελλάδα ΓΑΔ/ΝΣΕΙΣ και περιφέρειες.

Επιμήκυνση παραμονής σε κάθε βαθμό στους ανώτερους αξιωματικούς και παραμονή έως την ηλικία των 58 ετών και ταυτόχρονη 35ετη υπηρεσία για τους παλιούς ασφαλισμένους.
Προαγωγές και κρίσεις θα γίνονται 2 φορές τον χρόνο και μόνο αν υφίστανται κενές οργανικές θέσεις .

40αετη Υπηρεσία και 60ο έτος για τους νέους ασφαλισμενους.

Άλλωστε και στους λοιπούς δημόσιους λειτουργούς στην κορυφή της ιεραρχίας, φτάνει το 10-25 % κατα την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου ώς προς την ιεραρχία.

Με τις κρατούσες συνθήκες και τον υπολογισμό της σύνταξης με τις διατάξεις του Ν 4387/16 από τον ΕΦΚΑ θα συνταξιοδοτούνται ανώτατοι αξιωματικοί με πολύ χαμηλές συντάξεις.
Ήδη στη Βουλή την δεδομένη χρονική περίοδο σχέδιο νόμου για τις Ε.Δ. στις επιτροπές η συζήτηση , περιορίζεται στις εξελίξεις των χαμηλοβάθμων!

Ανάρτηση στο fb από τον κο Νίκο Καραδήμα

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis