Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:01 | 06/08/2020

Τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη εκπροσώπησε ο Επιτελάρχης του Αρχηγείου Π.Σ. Αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος, στην τελετή παράδοσης ενός υδροφόρου πυροσβεστικού οχήματος, που πραγματοποιήθηκε χθες, 5 Αυγούστου 2020, για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιστιαίας.

https://www.fireservice.gr/documents/20184/1111615/%CE%A6%CE%A9%CE%A4%CE%9F_3.jpg/22277b1d-aac5-4548-a018-6b6a7c5d8cab?t=1596709302512

Η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Υπηρεσίας Πυρόσβεσης - Διάσωσης της Περιφέρειας VΑR της νοτιοανατολικής Γαλλίας Françoise Dumont, ενήργησε για την δωρεά ενός υδροφόρου πυροσβεστικού οχήματος τύπου Mercedes Benz - Unimog 4X4, Γαλλικής υπερκατασκευής, χωρητικότητας δεξαμενής νερού 2.000 lit, μέσω της Υπηρεσίας Πυρόσβεσης και Διάσωσης της Περιφέρειας VAR της Γαλλίας, η οποία έγινε αποδεκτή από το Πυροσβεστικό Σώμα.

Ο Αντιστράτηγος ΠΣ Αλέξιος Ράπανος  στην ομιλία του ευχαρίστησε την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Υπηρεσίας Πυρόσβεσης-Διάσωσης της Περιφέρειας VAR της νοτιοανατολικής Γαλλίας Françoise Dumont,  για την πρωτοβουλία της δωρεάς ενός (1) πυροσβεστικού οχήματος για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών της Π.Υ. Ιστιαίας και μεταξύ άλλων ανέφερε: «…η προσφορά αυτή είναι εξαιρετικής σημασίας και το Πυροσβεστικό Σώμα την αποδέχεται με μεγάλη χαρά γιατί αποτελεί ουσιαστική βοήθεια για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών του. Το πυροσβεστικό αυτό όχημα είναι κατάλληλο για δασικές πυρκαγιές και σας διαβεβαιώνω ότι θα αξιοποιηθεί άμεσα και θα ενταχθεί στον εξοπλισμό της Π.Υ. Ιστιαίας και γενικότερα στην Εύβοια, η οποία ταλανίζεται κάθε χρόνο από μεγάλες και δύσκολες πυρκαγιές. Ο συμβολικός χαρακτήρας της δωρεάς αυτής, επιβεβαιώνει τις άριστες σχέσεις των χωρών μας. Παραδοσιακά, η Γαλλία στέκεται αρωγός και συνοδοιπόρος της Ελλάδας. Μας έχει συμπαρασταθεί και υποστηρίξει σε όλες τις δύσκολες στιγμές στο πρόσφατο παρελθόν μας. Με τη δωρεά αυτή συμβάλλει στην προσπάθεια του Πυροσβεστικού Σώματος για τη διαφύλαξη του δασικού πλούτου της χώρας μας». Κλείνοντας την ομιλία του ο Αντιστράτηγος ΠΣ Αλέξιος Ράπανος τόνισε: «… Επιτρέψτε μου να σας διαβεβαιώσω ότι, η προσφορά αυτή, θα έχει αντίκρισμα και θα συμβάλλει ουσιαστικά στο σκοπό, για τον οποίο γίνεται. Με την παραλαβή του οχήματος ενισχύεται ακόμα περισσότερο το Πυροσβεστικό Σώμα και ειδικότερα η Π.Υ. Ιστιαίας, της οποίας ο τομέας είναι πολύ δύσκολος, με πλούσιο δασικό όγκο. Εκ μέρους του Αρχηγού μας, Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, σας ευχαριστώ ακόμη μια φορά και σας εκφράζω την απεριόριστη ευγνωμοσύνη μου».

https://www.fireservice.gr/documents/20184/1111615/%CE%A6%CE%A9%CE%A4%CE%9F_10.jpg/b2835a89-c1ef-4899-acb6-77ef1379c97b?t=1596709323910

Με τη σειρά της η κυρία Françoise Dumont αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη αγάπη της για την Ελλάδα, καθώς και στις άριστες σχέσεις που διατηρεί με τους κατοίκους της περιοχής, την οποία και επισκέπτεται συχνά. Τα φιλελληνικά της αισθήματα αποτέλεσαν και τον σημαντικότερο παράγοντα που την ώθησαν στην ανάληψη της πρωτοβουλίας της συγκεκριμένης δωρεάς για την ενίσχυση του στόλου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιστιαίας, προκειμένου οι κάτοικοι της περιοχής να αισθάνονται περισσότερο ασφαλείς.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού Ιωάννης Κοντζιάς λαμβάνοντας το λόγο επαίνεσε την πρωτοβουλία της Υπηρεσίας Πυρόσβεσης-Διάσωσης της Περιφέρειας VAR της νοτιοανατολικής Γαλλίας και ιδιαίτερα την κυρία  Françoise Dumont για τη δωρεά αυτή, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο Πυροσβεστικό όχημα θα συμβάλλει στην προστασία του δασικού πλούτου της περιοχής.

https://www.fireservice.gr/documents/20184/1111615/%CE%A6%CE%A9%CE%A4%CE%9F_6.jpg/52795b6d-319b-4aa8-a019-fc11930bf15e?t=1596709311716Μετά το πέρας της τελετής, επιδόθηκαν τιμητικά αναμνηστικές πλακέτες από τον Επιτελάρχη του Αρχηγείου Π.Σ. Αντιστράτηγο Αλέξιο Ράπανο προς την κυρία Françoise Dumont, από τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ευβοίας Πύραρχο Σίμο Αποστόλου προς τον Δήμαρχο Ιστιαίας-Αιδηψού Ιωάννη Κοντζιά και από τον Διοικητή Π.Υ. Ιστιαίας Αντιπύραρχο Κων/νο Ψαρρό προς τον κ. Ιωάννη Αδαμάκη μέλος του Τοπικού Συμβουλίου της Δ.Ε. Λιχάδας Ευβοίας.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης, ο Διευθυντής Ανθρωπίνων Πόρων του Α.Π.Σ. Αρχιπύραρχος Χαράλαμπος Γιαννάκης, ο Υποδιοικητής της Π.Υ. Ιστιαίας  Αντιπύραρχος Κων/νος Μαραγιάννης, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  και των Σωμάτων Ασφαλείας, στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος από τη ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ευβοίας καθώς και κάτοικοι της περιοχής.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis