Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:59 | 20/03/2020

Κύμα δωρεών που ενισχύουν τη μάχη κατά του κορωνοϊού καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες από κοινωφελή ιδρύματα και επιχειρηματίες που προσφέρουν με κάθε τρόπο σε αναλώσιμα υλικά και υλικά προστασίας από τον ιό (κλίνες ΜΕΘ, μάσκες, αναπνευστήρες, γάντια κλπ).

Την ίδια ώρα όμως, οι εφοπλιστές και οι μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας συνεισφέρουν ενεργά και σε ένα ακόμη ανοικτό μέτωπο που αντιμετωπίζει καθημερινά η Ελλάδα. Σε αυτό του μεταναστευτικού.

Παρά τη δημόσια δήλωση της Τουρκίας ότι έκλεισε τα χερσαία σύνορά της με την Ελλάδα, οι απόπειρες εισβολής οργανωμένων ομάδων μεταναστών συνεχίζονται κάθε βράδυ, ενώ στο Αιγαίο τα πληρώματα των ελληνικών σκαφών δίνουν τη δική τους μάχη.

Στο πλαίσιο αυτό, παραδόθηκε χθες στο Πολεμικό Ναυτικό, πλήρως ανακατασκευασμένο, φουσκωτό σκάφος ταχείας επέμβασης, της Πυραυλάκατου «Δανιόλος». Η ανακατασκευή αφορούσε το ίδιο το σκάφος, τις μηχανές και τα ηλεκτρονικά του, κόστισε σχεδόν 40.000 ευρώ και έγινε από την Axion Hellas με τη συμβολή των κ. Πατέρα, Κροντηρά και Ευσταθίου.

Το συγκεκριμένο φουσκωτό RIB (Rigid-Inflatable Boat ή Rigid-Hulled Inflatable Boat - RHIB) αποτελεί μία ελαφριά φουσκωτή βάρκα υψηλών επιδόσεων, η οποία διαθέτει σκληρή γάστρα και πλευρικούς ελαστικούς αεροθαλάμους, και λειτουργεί ως βοηθητική λέμβος. Μεταφέρεται από το κυρίως σκάφος, την ΤΠΚ δηλαδή, και χρησιμοποιείται για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης (SAR), για μεταφορές προσωπικού, φορτίων κλπ. Είναι απαραίτητο για κάθε σκάφος και ιδιαίτερα σημαντικό.

Η Axion Hellas δώρισε στις Ένοπλες Δυνάμεις και μια Γεννήτρια Ρεύματος 300 KWA, η οποία θα φθάσει στις 26 Μαρτίου στον Πειραιά, και από κει θα μεταφερθεί για χρήση από τη στρατιωτική δύναμη Μεγίστης (ΔΑΝ Μεγίστης), στο ακριτικό Καστελόριζο.

newpost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis